Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Депутати Закарпатської облради просять централізовано забезпечити діток кохлеарними імплантами

22 грудня 2017 р., 10:40

На другому пленарному засіданні дев’ятої сесії обласної ради VІІ скликання

Крайові парламентарі прийняли звернення щодо виконання програм централізованого забезпечення кохлеарними імплантами, адресоване Міністерству охорони здоров’я України.

Ініціатор звернення - постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я та президія обласної ради. Цьому передувало звернення мешканців краю щодо ситуації, яка склалася із забезпеченням дітей кохлеарними імплантатами.

Тож, у документі наголошується: «Ми, депутати Закарпатської обласної ради, глибоко занепокоєні ситуацією, яка склалась в області із наданням медичної допомоги з якісної корекції слуху шляхом проведення кохлеарної імплантації глухим дітям.

Кохлеарна імплантація – єдиний ефективний метод комплексної реабілітації людей з глибоким порушенням слуху, передусім дітей. Велике значення для результативності протезування, особливо у дітей, має вік: чим раніше проведена операція, тим вищий ступінь відновлення слуху та розвитку мовних навичок. Своєчасне проведення операції із вживлення систем кохлеарної імплантації дозволяє розвинути у дитини слух до рівня її нормально чуючих однолітків, що дає можливість у подальшому відвідувати дитячий садок, навчатися у звичайній школі, отримувати вищу та професійну освіту, тощо.

 Слід зауважити, що за рахунок коштів державного бюджету у поточному році в Закарпатській області слухопротезовано одну дитину. У 2016 році – жодної, у 2015 році – 2 дитини. Загалом, починаючи з 2004 року слухопротезовано 37 дітей в області.

На сьогодні у черзі для проведення кохлеарної імплантації в ДУ «Інститут отоларингології ім. проф. О. С. Коломійченка НАМН України» перебуває 21 дитина із Закарпатської області.

Враховуючи наведене вище, просимо виділити з державного бюджету на 2018 рік кошти на фінансування операцій із вживляння систем імплантаційного слухопротезування дітям з вадами слуху в Закарпатській області», - йдеться у депутатському зверненні.
Прес-служба Закарпатської облради

Схожі новини

Закарпатці, які постраждали від стихії, отримають кошти
На житло інвалідам та сім’ям загиблих у зоні АТО виділять два мільйони гривень
Реалізація заходів регіональної стратегії сприяє збалансованому розвитку Закарпаття
Обласні обранці обговорили стан боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку на території краю за 2017 рік
Закарпатські обранці – «за» збереження українських лісів
Парламентарів України закликають внести зміни до законодавства у частині запобігання незаконному експорту деревини паливної
Закарпатські депутати прийняли звернення про повне припинення торгівельних відносин з Росією
Депутати облради обговорять практичну реалізацію Концепції «Нова українська школа»
Для задоволення потреб національних меншин краю
Депутати облради затвердять зміни до обсягу доходів

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp