Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кремль заявляє, що не ухвалював рішення про поставки оборонної зброї на Донбас

26 грудня 2017 р., 14:34

У Кремлі заявляють, що Москва не ухвалювала рішень

Про постачання оборонної зброї на підконтрольну бойовиками територію сходу України у зв’язку з рішенням США поставляти таку зброю Києву.

«Жодних рішень з цього приводу не ухвалювалося», – заявив 25 грудня речник президента Росії Дмитро Пєсков.

За його словами, до рішення США поставити Україні протитанкові комплекси Javelin Кремль ставиться «негативно».

23 грудня представниця Держдепартаменту США Гедер Науерт заявила, що Сполучені Штати нададуть Україні посилене оборонне озброєння для того, щоб допомогти їй «захистити свій суверенітет і територіальну цілісність, стримати подальшу агресію».Вона наголосила, що допомога Україні має «винятково оборонний характер».

Яке саме озброєння буде поставлено Україні, Науерт не уточнила. Раніше телеканал ABC з посиланням на джерела в Держдепартаменті повідомив, що йдеться, в тому числі, про 210 протитанкових ракет Javelin і 35 пускових установок, загальна сума поставок оцінюється в 47 мільйонів доларів.

У Міністерстві закордонних справ Росії різко відреагували на рішення, заявивши, що США «в певному сенсі перетнули межу». «Американська зброя здатна призвести до нових жертв в сусідній з нами країні, до чого ми не можемо залишатися байдужими…Вашингтон намагається представити себе «посередником». Ніякий він – не посередник, він – пособник в розпалюванні війни», – сказав заступник російського міністра Сергій Рябков, якого цитує прес-служба МЗС Росії.

В Україні президент Петро Порошенко привітав рішення і наголосив на оборонному характері зброї.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp