Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Понад 147 млн грн з бюджету Закарпаття спрямовано на соціальний захист та соціальне забезпечення краян

26 грудня 2017 р., 14:50

Головному розпоряднику коштів обласного бюджету

На соціальний захист та соціальне забезпечення у проекті обласного бюджету на 2018 рік передбачено видатки у сумі 147 920,9 тис.грн., з них по загальному фонду – 128 637,7 тис.грн. та по спеціальному фонду – 19 283,2 тис.грн., у тому числі: за рахунок власних надходжень бюджетних установ – 17 585,8 тис.грн. та за рахунок коштів, що передаються із загального фонду обласного бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду), для проведення капітальних видатків – 1 697,4 тис. гривень.

Видатки на оплату праці з нарахуваннями працівникам установ соціального захисту населення становлять 81 885,2 тис.грн., або 63,7 відс. обсягу видатків загального фонду на галузь. На придбання медикаментів та продуктів харчування планується спрямувати 9 331,4 тис.грн., або 7,3 відс., на оплату енергоносіїв – 12 930,1 тис.грн., що складає 10,1 відс. обсягу видатків загального фонду на соціальний захист населення.

У проекті обласного бюджету на 2018 рік по загальному фонду передбачено видатки на:

пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи – 1200,0 тис. гривень;

поховання учасників бойових дій та інвалідів війни – 100,0 тис. гривень;

надання соціальних та реабілітаційних послуг громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам в установах соціального обслуговування – 102 076,5 тис.гривень;

забезпечення діяльності обласного соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – 728,5 тис. гривень;

утримання та забезпечення діяльності обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – 2 287,7 тис. гривень;

забезпечення обробки інформації з нарахування та виплати допомог і компенсацій – 4 136,5 тис.гривень;

встановлення телефонів інвалідам I і II груп – 7,0 тис. гривень.

Капітальні видатки установ на 2018 рік за рахунок коштів, що передаються із загального фонду до спеціального фонду (бюджету розвитку) передбачені в сумі 1 697,4 тис.грн., за рахунок яких планується проведення капітального ремонту корпусів та приміщень Виноградівського дитячого будинку-інтернату, Мукачівського та Тур’я-Реметівського психоневрологічних інтернатів та Виноградівського геріатричного пансіонату тощо.

Для виконання регіональних програм у галузі соціального захисту населення передбачено видатки у сумі 19 341,7 тис.грн., з них на:

„Програму „Турбота” щодо посилення соціального захисту громадян на 2016-2018 роки” – 10 000,0 тис. гривень;

„Регіональну програму оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на 2018-2021 роки” – 4 000,0 тис. гривень;

„Регіональну програму сімейної, демографічної, ґендерної політики, попередження насильства в сім'ї та протидії торгівлі людьми на 2016-2020 роки” – 4 441,5 тис. гривень.

У загальному обсязі цієї програми заплановані видатки в сумі 3 761,5 тис.грн. для забезпечення діяльності обласних закладів соціального обслуговування, а саме: центру соціально-психологічної допомоги, центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями, соціального центру матері та дитини.

Пріоритетні завдання, які необхідно здійснити для розвитку соціального захисту та соціального забезпечення, це, зокрема: створення умов для інтелектуального самовдосконалення молоді, творчого розвитку особистості; забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків; поліпшення надання соціальних послуг інвалідам та дітям-інвалідам; підвищення рівня соціального захисту дітей-сиріт; всебічне зміцнення правових, моральних та матеріальних засад сімейного життя, підвищення рівня економічної активності та самостійності сімей, оптимізація їх соціального захисту, передусім тих, хто має дітей; оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.
Прес-служба Закарпатської облради

Схожі новини

Депутати не витримують ПТУ
Понад 130 мільйонів гривень на виплату лікарняних спрямовано на Закарпатті за 9 місяців поточного року
На Закарпатті ліквідовано схему незаконного ввезення в Україну автомобільних запчастин. Вилучено товарів на 7 мільйонів
Підакцизні товари поповнили бюджет на 180 мільйонів
Закарпаття вже отримало від "дорожнього експерименту" понад 20 мільйонів гривень
Понад 7 млн грн з бюджету буде використано для будівництва дитсадочка, двох шкіл та спорудження двох пам’ятників
Більше 11 мільйонів гривень не вистачає для забезпечення закарпатців інсуліном
Понад 60 мільйонів гривень для армії зібрали на Закарпатті
Москаль: «За три місяці область отримала від дорожнього експерименту 100 мільйонів, гроші вже розподілені на ремонт доріг»
На Закарпатті від продажу землі до бюджетів усіх рівнів надійшло понад 37 мільйонів гривень

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp