Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Берегівщині заклали наріжний камінь будівництва сміттєпереробного заводу (ФОТО)

18 липня 2014 р., 09:59

Переймати досвід вирішення наболілого питання приїхали очільники й інших районів Закарпаття.

У четвер, 17 липня, відбулося закладання капсули під будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів у с. Яноші та конференція з цього приводу. Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Михайло Рівіс, голова Берегівської райдержадміністрації Іштван Петрушка та голова районної ради Олена Шедер, керівник ТОВ «Берегвертікал» Микола Якимець – генеральний підрядник будівництва, інші поважні гості. 



Спочатку всі присутні відвідали будівельний майданчик неподалік с. Яноші, де і відбулася урочиста церемонія закладання капсули під будівництво сміттєпереробного заводу. Заступник голови ОДА Михайло Рівіс зауважив, що Берегівщина перша у області будує завод з переробки твердих побутових відходів і показує високий рівень культури у поводження з побутовими відходами: 

- Саме тому, щоб перейняти Ваш досвід сюди приїхали очільники Хустської райдержадміністрації, районної ради та міста Хуст. Адже проблеми з утилізацією побутових відходів є актуальною для всіх районів. -Сьогодні ми зібралися для обговорення важливого питання – будівництва сміттєпереробного заводу. 

Будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів з відповідною транспортною та інженерною інфраструктурами сприятиме розвиткові економіки та покращенню ситуації у сфері зайнятості населення, бо це створення нових робочих місць. Районна влада буде всіляко підтримувати цей Проект та сприяти у вирішенні питань пов’язаних з будівництвом, - звернувся до присутніх голова Берегівської райдержадміністрації Іштван Петрушка. 

У ході конференції, її учасники розповідали про досвід європейських країн – сусідів України у сфері утилізації побутових відходів. Адже з впровадженням європейських стандартів і європейського досвіду ми зближуємо наші кордони, сприяємо інтеграції України у європейську сім’ю. 

Довідково: Будівництво будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів у с. Яноші відбуватиметься за сприяння та матеріальної підтримки проекту No 1001/011 Програми прикордонного співробітництва ЕІСП Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна. 
Берегівська РДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp