Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Президент підписав законопроекти, що дають старт медичній реформі

28 грудня 2017 р., 16:05

Глава держави зробив це під час робочої поїздки в Одеську область

"Підписуючи його я підтримую право кожного українця на якісне медичне обслуговування... Я даю старт медичній реформі в Україні. Тепер м'яч на полі міністерства", - заявив він.

Згідно із законопроектом, обсяг медичних послуг і лікарських засобів, вартість яких покривається державними гарантіями, а також ступінь покриття, закріплюється на рівні закону в державному гарантованому пакеті.

Також Порошенко підписав закон про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості (№7117).

Ініціатива покликана підвищити доступність та якість медичного обслуговування на рівні первинної медичної допомоги в сільській місцевості, проведення професійного консультування лікарем за місцем проживання людини за допомогою засобів телемедицини.

Закон також передбачає укомплектування сільських закладів охорони здоров'я необхідним обладнанням і лікарськими засобами, необхідними для надання первинної медичної допомоги, а також створення належної інфраструктури на селі.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp