Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатцеві повернули крадену річ

2 січня 2018 р., 10:25

Буває і так

Напередодні Нового року поліція Іршавського відділення повернула закарпатцю бензопилу, яку в нього поцупили 1 грудня.

Про це пан Петро розповів кореспонденту «Карпатського об’єктива».

Того дня подружжя похилого віку з села Загаття Іршавського району займалося хатніми справами. В обідню пору через вікно побачили незнайомця у дворі. Вийшли. Собака не подавав знак, що на обійстю чужі люди. Смаглявий молодик сказав, що скуповують залізо, поцікавився, чи не мають непотрібний металобрухт. Із-за рогу хати вийшов ще один циганчук. На запитання «Що ти там робив?» щось пробурмотів собі під ніс. Молодики швидко пішли до своєї машини, яку припаркували на вулиці.

Наступного вечора чоловік онучки Петро виявив, що нема бензопили і водяного радіатора з вантажної машини. Зателефонував на «102». Приїхавши на місце злочину, поліцейські склали акт про скоєння крадіжки. І почали пошук зловмисників. Знайшли їх швидко. Цьому посприяли записи камер зовнішнього спостереження, які встановив житель Загаття на своєму будинку. Камери зафіксували ВАЗ-2101, на якому до села приїхали смаглявців у пошуках придбання (чи таки поцуплення?) металобрухту. Ними виявилися жителі села Білки ромської народності. У них поліцейські знайшли вкрадену бензопилу. Петро впізнав свій робочий інструмент, на який має документи.

Після проведеної експертизи хазяїну повернули бензопилу.

Наразі доля вкраденого радіатора невідома. Слідчий, який веде справу, відмовив у коментарі, бо, за його словами, «таємниця досудового розслідування без дозволу керівника не дозволяє».

Як стало відомо кореспонденту «КО», представники ромської народності часто заходять на обійстя жителів Іршавщини і крадуть все, що бачать, а якщо попадуться на гарячому, то кажуть, що приїхали купувати залізо, цураві холодильники, неробочі телевізори.
Тетяна Грицищук

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp