Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Торік депутати Закарпатської облради прийняли півсотню звернень до вищих ешелонів влади

5 січня 2018 р., 10:40

Вони відображають позицію найвищого представницького органу області з окремих суспільно важливих питань, що стосуються економічного і соціального розвитку регіону

Звітуючись про роботу обласної ради за період із грудня 2016 року по грудень 2017 року, очільник крайового парламенту Михайло Рівіс зазначив:

- Упродовж звітного періоду депутатами на пленарних засіданнях було підтримано 136 депутатських запити (це у три рази більше, ніж за аналогічний період 6-о скликання (для порівняння: із грудня 2011 року по грудень 2012 року обласною радою VІ скликання підтримано 45 депутатських запитів) до місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, а також до керівників правоохоронних структур, більшість з яких стосується вирішення найважливіших питань життєзабезпечення області. Це, зокрема: надання матеріальної допомоги важкохворим закарпатцям, ремонту та реконструкції об’єктів соціально-культурної сфери, поліпшення інфраструктури та дорожньої галузі. В усіх випадках надані роз’яснення та відповіді депутатам і обласній раді.

На сесіях обласної ради за цей час прийнято 50 звернень до вищих органів державної влади, силових структур – майже у 2,5 рази більше, як у минулому скликанні за відповідний період (21 звернення). Ці ініціативи відображають позицію найвищого представницького органу області з окремих суспільно важливих питань, що стосуються економічного і соціального розвитку регіону.

Звернення стосувалися: будівництва мосту в смт Буштино Тячівського району; фінансування видатків за пільговий проїзд окремих категорій громадян, телекомунікаційні послуги та погашення заборгованості; фінансової підтримки сільгосптоваровиробників Закарпатської області; необхідності вжиття дієвих заходів із вирішення проблемних питань діяльності ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород»; розширення повноважень місцевих органів виконавчої влади щодо визнання вантажів гуманітарною допомогою;внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17.10.2011 №1056 «Деякі питання використання коштів у сфері енергоефективності та енергозбереження»;відновлення залізничного сполучення на ділянці Солотвино – Великий Бичків Львівської залізниці; організації залізничного сполучення смт Великий Березний та м. Перечин зі столицею України; ротації бійців 128-ї окремої механізованої гірсько-піхотної бригади; передачі облдержадміністраціям повноважень із вилучення земельних ділянок зі зміною цільового призначення земель лісогосподарського призначення; необхідності збільшення обсягів фінансування на ремонт та експлуатаційне утримання мережі доріг загального користування області; прискорення доведення індикативних показників надходжень митних платежів до Закарпатської митниці ДФС; зняття ліміту на споживання електроенергії у нічний час; недопущення скасування мораторію на експорт необробленої деревини; розмитнення транспортних засобів спеціального призначення; внесення змін до правил перебування транспортних засобів з іноземною реєстрацією на території України.

Також порушено актуальне питання національних меншин краю щодо освітнього закону та висловлено сподівання на пошук компромісу у його вирішенні.

На звернення до центральних органів влади, прийняті обласною радою, надійшли відповіді, окремі з них, на жаль, – формальні відписки.

- Суспільно значимими зверненнями обласна рада засвідчила свою державницьку, патріотичну позицію, схвалюючи європейський вибір України, пришвидшуючи безвізовий режим для громадян України та відстоюючи право національних меншин на навчання рідною мовою, - підкреслив Михайло Рівіс.

Він також наголосив, що є певні позитивні реагування вищих органів влади на окремі звернення. Так, за результатами звернення депутатів Закарпатської області у структурі Головного управління Національної поліції у Закарпатській області відновлено відділ боротьби із незаконним обігом наркотичних речовин.

Враховуючи пріоритетність транспортного сполучення Закарпаття з іншими регіонами України та сусідніх країн, прийнято рішення профільного міністерства щодо запуску залізничного сполучення у напрямку «Мукачево – Будапешт».

Також значним досягненням депутатського корпусу Закарпатської обласної ради стали наполегливі неодноразові звернення щодо включення області до експерименту з фінансового забезпечення реалізації заходів із розвитку автомобільних доріг загального користування, завдяки яким продовжено дію експерименту на 2017 рік та поширено на всі регіони.
Прес-служба Закарпатської облради

Схожі новини

Депутати просять Гройсмана призначити Міністром охорони здоров’я України особу з належним рівнем освіти та компетентності
Укрзалізниця практично припинила транспортування щебеню від відправників до Закарпаття
Про що закарпатські депутати просять уряд України
Депутати стурбовані затриманням та простоюванням гуманітарних вантажів на митницях
Депутати облради хочуть самі затверджувати перелік ремонту автодоріг області
На що скаржилися закарпатці протягом року? (ФОТО)
Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо ситуації, яка склалась навколо банку «Хрещатик»
Закарпатські депутати вимагають у влади справедливих тарифів
Закарпатські депутати написали президенту Порошенку (текст звернення)
Асоціації органів місцевого самоврядування та коаліції громадських організацій Закарпаття звернулися до депутатів

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp