Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Депутати облради затвердили Програму правової освіти населення

9 січня 2018 р., 09:50

З ініціативи президії облради

Порядок денний другого пленарного засіданні дев’ятої сесії облради було доповнено питанням «Про Програму правової освіти населення області на 2018 –2022 роки» та підтримано пакетним голосуванням.

Як зазначається в документі, на шляху до розбудови в Україні правової держави та громадянського суспільства постало багато негативних факторів: низький рівень правової обізнаності населення, деформація правової свідомості, правовий нігілізм, недосконалість законодавчої бази, відсутність чіткого алгоритму дій у проблемних ситуаціях тощо. Подолання цих негативних факторів є одним з основних завдань держави.

Тож, метою даної Програми є підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, вміння реалізовувати свої права та захищати їх, подолання правового нігілізму та формування у них поваги до права.

Звісно, в документі визначено завдання і заходи Програми. Наголошується, що правова освіта є складовою частиною системи освіти і має на меті формування високого рівня правової культури та правосвідомості особи, її ціннісних орієнтирів та активної позиції як члена громадянського суспільства.

Надання правової освіти має здійснюватися в усіх дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладах і закладах післядипломної освіти із застосуванням сучасних інформаційних технологій, зокрема, елементів дистанційного навчання, залучення інтерактивних методів навчання.

Місцеві органи виконавчої влади та місцевого самоврядування повинні здійснювати у регіонах координацію зусиль усіх державних органів, підприємств, установ та організацій з метою вирішення завдань щодо забезпечення підвищення правових знань і правової культури громадян.

Прогнозований обсяг фінансування Програми на 2018 – 2022 роки - 40,0 тис. гривень (за рахунок коштів обласного бюджету).

Прогнозовані обсяги фінансування Програми за роками: на 2018 рік – 80,0 тис. грн, на 2019 рік – 80,0 тис. грн, на 2020 рік – 80,0 тис. грн, на 2021 рік – 80,0 тис. грн, на 2022 рік – 80,0 тис. гривень

Обласній державній адміністрації рекомендовано щороку до 10 лютого інформувати обласну раду про виконання цієї Програми.
Прес-служба Закарпатської облради

Схожі новини

Обговорять проект програми правової освіти населення Закарпаття
Необхідно забезпечити комплексне виконання координаційною групою Антитерористичного центру при УСБУ на Закарпатті
Як виконувалась регіональна програма з розвитку земельних відносин
Розглянуть зміни до програми, яка направлена на підтримку фізичного та психологічного стану майже півтисячі дітей
На розгляд та затвердження закарпатських депутатів вноситься Антикорупційна програма
Депутати облради прийматимуть Комплексну соціально-економічну програму
Депутати хочуть внести зміни у одну із програм щодо фінансового забезпечення
Задля покращення екологічного стану Закарпаття
Депутати внесли зміни до Порядку і нормативів відрахування до загального фонду обласного бюджету
Задля розвитку інформаційної інфраструктури Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp