Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Один закарпатський "каратель" слідкує за 120 злочинцями

18 липня 2014 р., 19:50

Найбільше роботи у Хустському районному та Ужгородському міському підрозділах КВІ.

11 липня була проведена нарада з підведення підсумкамків діяльності ДПтС України в Закарпатській області за перше півріччя цього року. Нараду відкрив начальник відділу ДПтС України в Закарпатській області підполковник внутрішньої служби Михайло Соханич. В нараді взяли участь працівники відділу ДПтС України в Закарпатській області, особовий склад Закарпатської УВП (№9) та працівники підрозділів кримінально-виконавчої інспекції.

Протягом І півріччя 2014 року відділом ДПтС України в Закарпатській області вживалися заходи спрямовані на реалізацію програмних завдань керівництва держави, галузевих та регіональних програм, безумовне забезпечення прав і свобод осіб, позбавлених волі, зміцнення законності та правопорядку, виявлення і ліквідацію негативних тенденцій та проявів серед засуджених і осіб, узятих під варту, їх надійну охорону та ізоляцію, технічний розвиток і модернізацію Закарпатської УВП (№9), впровадження сучасних інформаційних технологій, подальшу гуманізацію та приведення умов відбування покарань у відповідність до вимог кримінально-виконавчого законодавства і міжнародних норм, а також підвищення рівня професійної підготовки персоналу. Відділу Державної пенітенціарної служби України в Закарпатській області підпорядковуються п’ятнадцять підрозділів кримінально-виконавчої інспекції та Закарпатська установа виконання покарань (№9).

На обліку в підрозділах КВІ перебуває 2640 засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі. З початку року по обліках пройшло 4312 осіб. Середнє навантаження на одного працівника 74,3 особи, які перебувають на обліку та 45,5 осіб, які пройшли по обліках. Серед підрозділів кримінально-виконавчої інспекції Закарпатської області найбільше навантаження на одного працівника припадає в Хустському районному та Ужгородському міському підрозділах КВІ.

25 травня 2014р. відбулися позачергові вибори Президента України. На базі Закарпатської УВП (№9) були створені 2 спеціальні дільниці. Загалом проголосувало 300 осіб узятих під варту та засуджених. Реалізується в практичну діяльність положення ЗУ «Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо адаптації правового статусу засудженого до європейських стандартів».

Відділом забезпечується проведення індивідуально – виховної роботи, дисциплінарної практики із засудженими та ув’язненими, взаємодії з громадськими організаціями з метою виховного впливу на ув’язнених та засуджених, організація культурно-освітньої, бібліотечної, духовно-просвітницької, фізкультурно-оздоровчої роботи з ув’язнених та засуджених, наочна агітація корисної інформації, демонстрація кіно-відеофільмів в щоденному режимі. 

Протягом поточного року вживалися заходи щодо сприяння спостережній комісії у забезпеченні заходів громадського контролю відповідно до вимог КВК України та положень про спостережні комісії. Організацію даного контролю в Закарпатській УВП (№9) покладено на спостережну комісію Ужгородської міської ради. Під час відвідування установи спостережною комісією вивчаються умови утримання ув’язнених та засуджених, в першу чергу неповнолітніх та жінок, а також вивчаються проблемні питання по забезпеченню належних умов тримання. У цілому за сприяння спостережної комісії 8 засудженим надано допомогу у підготовці до звільнення та проведено заходи соціально-виховного характеру. У відділі ДПтС України в Закарпатській області приділяється значна увага роботі із зверненнями громадян, запитам на одержання публічної інформації та стану взаємодії із засобами масової інформації

Також, протягом I півріччя 2014 року керівництвом Закарпатської УВП (№9) здійснювались заходи щодо соціального супроводу ув’язнених та засуджених, в тому числі неповнолітніх ув’язнених з громадськими, благодійними та релігійними організаціями, і зокрема: Закарпатським обласним та Ужгородським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, спостережною комісією при виконкомі Ужгородської міської ради, територіальними центрами зайнятості, управліннями праці та соціального захисту населення, православною церквою, Закарпатською обласною бібліотекою для дітей та юнацтва, Всеукраїнською благодійною організацією «АСЕТ», місіонерським товариством «Благая весть» та іншими. 

Слід зазначити про налагоджену співпрацю з працівниками Центру розвитку дітей та молоді Закарпатського обласного молодіжного товариства сиріт «Доля», які проводять просвітницьку роботу з неповнолітніми, що утримуються в установі. Керівництво установи сприяє реалізації релігійних потреб ув’язнених і засуджених у порядку, визначеному Кримінально-виконавчим кодексом України, Законом України «Про попереднє ув’язнення», з урахуванням положень Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації». Так, щотижня в Храмі Анастасії Узоришительниці проводяться святкові Богослужіння, сповіді та причастя ув’язнених та засуджених з дотриманням вимог роздільного тримання. У рамках духовно-просвітницької роботи щотижня проводяться уроки «Закону Божого», яку проводять представники Християнської Євангельської церков «Живого Бога» та «Життя в Перемозі».

Як зазначив Михайло Соханич, початок 2014 року видався досить плідним. Його можна визнати роком становлення суспільно-політичних змін та звершень. Це не могло не відзначитися на діяльності кримінально-виконавчої системи України. Були окреслені пріоритетні напрямки на ІІ півріччя








Прес-служба відділу ДПтС України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp