Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Дітей зі сходу познайомили з історією Ужгорода (ФОТО)

18 липня 2014 р., 22:01

Історичний дух Ужгорода зацікавив дітей із Донеччини.

Сьогодні, 18 липня, діти з Донецька цікавилися минувшиною та сучасністю Ужгорода, а також народним побутом та звичаями закарпатців. 

З цією метою Управління ДСНС України у Закарпатській області для них організувало екскурсію у Закарпатський краєзнавчий музей, де найціннішим експонатом безсумнівно є Ужгородський замок ХV-XVІІІ ст.ст., - найдревніша історико- архітектурна будова обласного центру. Окрім цього гості з Донецька відвідали й краєзнавчий музей під відкритим небом «Старе село», що знаходиться безпосередньо поряд з Ужгородським замком. 


Діти з особливою цікавістю оглядали експонати найтиповіших українських сільських будинків з усього Закарпаття. Продовжилася екскурсія вулицями старого Ужгорода, де майже кожний з будинків має свою цікаву історію. Приміром, одна з найгарніших будівель – Кафедральний собор, який був збудований у 1646 році й набув сучасного вигляду в 1877 році. 


Після подорожі в минуле Ужгорода, на автобусі оперативно-рятувальної служби діти повернулися в дитячий табір, що в селі Лумшори на Перечинщині. Саме там вони зараз відпочивають та оздоровлюються. 
У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp