Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Українським артистам хочуть зупинити виступи в РФ

12 січня 2018 р., 08:17

За гастролі на території Росії Нацрада пропонує встановити штрафи чи кримінальну відповідальність.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення запропонувала ввести штрафи чи кримінальну відповідальність для українських артистів, які гастролюють на території держави-агресора. Про це сказано в заяві на сайті Нацради.Зазначається, що до Нацради часто надходять звернення від громадян, які обурені гастролями українських артистів у Росії.

У Нацраді з цього приводу заявляють, що не мають у цьому питанні ніяких важелів впливу, оскільки законодавство України не містить подібних заборон. Тому Нацрада, посилаючись на світову практику, пропонує закріпити законом подібне обмеження."Законодавці могли б розглянути і застосувати світову практику щодо впливу на вітчизняних виконавців, які ведуть концертну діяльність у країні, що визнана як агресор. Це можуть бути штрафні санкції чи кримінальна відповідальність для них. А телерадіоорганізації були б зобов'язані обмежити участь таких артистів чи діячів культури в ефірі, можливо, на певний період. У такому випадку національний регулятор отримає реальні важелі впливу на мовників", - сказано в заяві.Раніше в Києві протестували проти українських артистів-гастролерів у Росії.Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла закон про гастрольні заходи в Україні за участю громадян країни-агресора, згідно з яким російські артисти зможуть влаштовувати концерти тільки після узгодження зі СБУ.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp