Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ВМС США розповіли про вибух на підводному човні Сан-Хуан

12 січня 2018 р., 08:29

Аргентинська субмарина була повністю зруйнована за 0,04 секунди.

Управління військово-морської розвідки США (ONI) повідомило, що зниклий аргентинський підводний човен Сан-Хуан був повністю зруйнований в результаті вибуху протягом 40 мілісекунд, пише РИА Новости.

Таких висновків в ONI дійшли, проаналізувавши дані Організації з Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ОДВЗЯВ).

Нагадаємо, аргентинський підводний човен Сан-Хуан перестав виходити на зв'язок 15 листопада 2017 року на переході з військово-морської бази Ушуайя в Мар-дель-Плата. ВМС Аргентини повідомляли про одиночний вибух, який міг бути пов'язаний зі зникненням субмарини.
Фахівці ОДВЗЯВ 15 листопада зафіксували "незвичайний підводний сигнал" в районі зникнення субмарини і повідомили його параметри. У доповіді ONI йдеться, що на глибині 400 метрів стався вибух потужністю рівною шести тоннам в тротиловому еквіваленті.

"Корпус (підводного човна) був повністю зруйнований за 40 мілісекунд (0,04 секунди). Дані цифри вдвічі менші від мінімально необхідного часу для осмисленого сприйняття події, і моряки на субмарині загинули миттєво і без страждань", - зазначається в документі.
За інформацією ONI, уламки субмарини затонули зі швидкістю від 10 до 13 вузлів.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp