Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Хустщині взяли 600 тисяч на путівки дітям, але купити їх забули

19 липня 2014 р., 09:36

А на Мукачівщині припинили програму оздоровлення дітей на 2014-2017 роки.

Захист прав дітей на повноцінний відпочинок, оздоровлення, гармонійний розвиток та організоване дозвілля постійно перебуває в полі зору органів прокуратури області, повідомила начальник відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури Закарпатської області Олеся Бокоч.

«Так, Хустським міжрайонним прокурором виявлено, що станом на 1 червня, в регіоні районна програма оздоровлення та відпочинку дітей на 2014 рік не розроблена і не затверджена. Внаслідок чого, літня оздоровча кампанія перебувала під загрозою зриву, 200 дітей пільгової категорії були позбавлені можливості повноцінного оздоровлення», - зауважила прокурор.

Завдяки своєчасно організованій перевірці Хустському міжрайонному прокурору вдалося попередити порушення прав дітей на повноцінне оздоровлення. На усунення виявлених порушень голові районної державної адміністрації внесено подання з вимогою негайного вжиття заходів для забезпечення належного оздоровлення та відпочинку неповнолітніх мешканців району, за наслідками розгляду якого з місцевого бюджету виділено 600 тис. грн., які скеровані для закупівлі путівок в оздоровчі заклади.

Схожі порушення при організації оздоровчої кампанії були виявлені прокурором Мукачівського району.Так, рішенням Мукачівської районної ради від 17 квітня призупинено дію районної програми відпочинку дітей на 2014-2017 роки. Даною програмою передбачалося крім інших 6600 неповнолітніх оздоровити 150 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 100 дітей-інвалідів, 15 дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

«Утім, тільки, за втручання прокурора району органами виконавчої влади та місцевого самоврядування були вжитті заходи щодо початку оздоровчої кампанії» - підсумувала начальник галузевого відділу Олеся Бокоч.
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp