Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті вбили екзотичного удава (ФОТО)

12 січня 2018 р., 14:00

У Хусті

У закарпатському райцентрі Хуст, на вулиці Пирогова, посеред зими містяни вбили понад двометрового екзотичного удава. Відповідні фото з інформаційним супроводом розмістили в соціальній мережі Фейсбук."Судячи зі світлин, стовідсотково йдеться про неотруйного імператорського удава, що в природніх умовах мешкає в Центральній і Південній Америці. Якщо справді йдеться про вбивство ще живого плазуна, то очевидно, що змія незадовго перед тим втекла з якогось помешкання неподалік, бо при 10-градусному холоді тварина, що мешкає винятково в теплому тропічному кліматі, могла бути відносно активною аж ніяк не більше півгодини, – прокоментував ситуацію журналіст Олег Диба, власник ужгородського кафе-екзотаріуму "Акваріум", де, з-поміж іншого, мешкає пара таких удавів. – 

{g}

Вбивати такого екзота – середньовічне дикунство, породжене невіглаством. У цивілізованих країнах громадяни в схожих випадках викликають поліцію або рятувальників, тоді як у нас – намагаються в жорстокий спосіб втілити свої первісні інстинкти і страхи."
З його слів, удав на світлині не виглядає хворим і виснаженим. А імператорські удави – невибагливі і неагресивні тварини, а тому часто утримуються в неволі, в спеціально обладнаних тераріумах.

Згодом у Фейсбуку з'явилися інші фото, дотичні до теми. Їх авторка запитує: "Навіщо держати в квартирі плазуна, щоб потім хворого викинути на вулицю і налякати народ?.." Утім, ці світлини швидше підтверджють ту версію, що удав не був хворим, а просто, ймовірно, застиг на холоді, виповзши після втечі з тераріуму з помешкання.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp