Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У суботу Ужгород відгуляв найкращий Різдвяний фестиваль Закарпаття (Фото)

15 січня 2018 р., 09:00

– "Коляду в старому селі"

Кожен район області облаштував на території Музею народної архітектури та побуту в притаманному тільки йому етнографічному стилі хату, в якій пригощав гостей унікальними стравами і славив Різдво Христове колядками українською, угорською, румунською та іншими мовами національних громад Закарпаття.

{g}

Почесним гостем фестивалю став Геннадій Москаль, котрий за традицією відвідав кожну «районну» хату.

У перервах між вінчуваннями голова ОДА пригощав дітей солодощами й фруктами і ставав найбажанішою на святі персоною, з котрою відвідувачі хотіли зробити селфі.

– Я вдячний Богу за те, що він зберіг для України таку унікальну перлину, як Закарпаття, – наголосив голова ОДА в своєму вітальному слові. – Сьогодні в цьому музеї під відкритим небом ми чуємо архаїчні колядки, яких немає в жодному іншому регіоні України, бачимо єдиного в своєму роді Різдвяного шарканя і можемо покуштувати автентичні закарпатські страви, такі як перґеловані гриби, терті пироги, кляґаний сир чи мелайний пиріг зі шкварками. Якщо хата залишається без господаря, то за кілька років занепадає. Тому ми щороку збираємося тут, у старих хатках, які привезені з усього Закарпаття, і оживляємо їх колядками, веселими піснями й частуваннями до наступного Різдва. Сьогодні той унікальний випадок, коли навіть у школі (Перечинський район облаштував свою садибу в старому шкільному приміщенні) можна випити вина на честь Різдва Христового, Святого Василія Великого і старого Нового року. Давайте разом берегти цей унікальний край для майбутніх поколінь!

Свято в музеї під відкритим небом відвідала маса народу, адже крім постійних відвідувачів, котрі приходять на Різдвяну коляду щороку, сюди запрошували гостей і зі сцени на площі Театральній, де вже третій день триває масштабний міжнародний фестиваль вина «Василля». А своєрідним підсумком сьогоднішнього фестивалю став концерт заслуженого академічного Закарпатського народного хору, який о 19-й годині виступив на Театральній площі з великою програмою «На старий Новий рік».

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp