Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як Ужгород кір "атакує"

16 січня 2018 р., 14:25

Розповідають фахівці

До уваги ужгородців.

Черговий раз в Україні говорять про епідемію кору. Поширення захворюваності кором на території багатьох регіонів України розпочалось із другої половини 2017 року. Наразі відмічається суттєве ускладнення епідемічної ситуації в південних, західних областях , Києві.

В Одесі зареєстровано 6 летальних випадків внаслідок ускладнень від кору. Підйом захворюваності реєструється і в нашій області.

З кінця листопада 2017 року перші поодинокі випадки були виявлені серед населення Ужгород. Загалом, за минулий рік в обласному центрі діагностовано 17 випадків. З початку цього року виявлено вже 25 випадків захворювання. Майже щоденно виявляються нові захворювання кором серед мешканців міста. Серед захворілих 76 % - діти. В старших вікових категоріях випадки захворювань реєструвались у людей віком від 21 до 42 років. Турбує тенденція до зростання кількості захворювань серед дітей віком до 1 року та рік.

Висока вірулентність та тотальна сприйнятливість населення призводить до швидкого поширення збудника інфекції. При контакті із хворим на кір не щепленої людини вірогідність захворіти складає до 97%. Після перенесеного захворювання формується стійкий пожиттєвий імунітет.

При перших проявах захворювання викликайте сімейного лікаря додому. Аби попередити інфікування оточуючих обмежте відвідування громадських місць.


Не займайтесь самолікуванням!

Бережіть себе і будьте здорові!




Директор Ужгородської міськрайонної філії ДУ Закарпатський лабораторний центр МОЗ України Олександр ПШЕНИЧНИЙ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp