Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Міністри 20 країн без Китаю та Росії обговорюють санкції проти КНДР

17 січня 2018 р., 11:56

16 січня в Ванкувері

Відбувається зустріч міністрів закордонних справ близько 20 інших країн, присвячена безпеці та стабільності на Корейському півострові.

Організаторами засідання виступили США та Канада. З метою участі в цьому форумі до Канади поїхав держсекретар США Рекс Тіллерсон.

Про те, як збираються на засідання дипломати більш ніж 20 країн, повідомив в своєму Twitter журналіст BuzzFeed.

Серед можливих заходів, які обговорять на форумі, є і перехоплення суден, що прямують до Північної Кореї, повідомляє видання DefenseOne. Такий захід може бути вжито, щоб натиснути на Пхеньян з метою примусити Північну Корею відмовитись від програм ядерного озброєння та балістичних ракет

В грудні Північна Корея попередила, що вона розглядатиме морську блокаду як «акт війни».

Серед учасників засідання будуть країни, які надсилали військових для участі в Корейській війні 1950-53, включаючи Південну Корею, Японію, Австралію, Індію, Британію та Францію.

Китай та Росія не беруть участі, однак будуть поінформовані про хід дискусій.

Пекін раніше виступив з критикою засідання. Адміністрація Трампа неодноразово наголошувала, що Китай, як найбільший торговельний партнер Північної Кореї, має можливості чинити тиск на режим Кім Чен Ина.

«Перехоплення на морі допомагає руйнувати постачання ресурсів», - сказав Браян Гук, директор зі стратегічного планування Державного департаменту, повідомляє DefenseOne з посиланням на AFP.

«Ми з нашими партнерами та союзниками обговоримо ті кроки, які ми можемо вжити з морських перехоплень, а також з припинення фінансування і поставок ресурсів», - додав він.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp