Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Молдові депутати запропонували вивести країну з СНД через дії РФ

19 січня 2018 р., 14:45

Росія неодноразово порушила статут СНД, діючи виключно у власних інтересах

Група депутатів парламенту Молдови від Ліберальної партії зареєструвала проект рішення законодавчого органу про денонсацію Угоди про створення Співдружності Незалежних Держав (СНД). Про це повідомляє Укрінформ."Вихід країни зі Співдружності Незалежних Держав обумовлений тим, що Росія неодноразово порушила статут СНД, діючи виключно у власних інтересах. Військова агресія проти Республіки Молдова у 1992 році (Придністровський конфлікт - ред.), а також постійна військова та фінансова підтримка сепаратистського режиму у східних районах Молдови служать яскравим доказом порушення умов Угоди про утворення СНД", - йдеться у документі.

Автори проекту підкреслюють, що Росія так і не вивела свої війська і озброєння з території Придністровського регіону, порушивши резолюцію Стамбульського саміту ОБСЄ 1999 року і норми міжнародного права.

На думку депутатів-лібералів, ще одним доказом порушення статуту СНД є окупація українського Криму і підтримка сепаратистських режимів на Донбасі.

Про дату і час обговорення проекту рішення на засіданні парламенту Молдови поки що не відомо.

Нагадаємо, у вересні 2017 року Кабінет міністрів вирішив припинити для України дію низки рішень Ради глав урядів Співдружності Незалежних Держав (СНД).


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp