Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Виставка робіт майбутніх магістрів Закарпатської академії мистецтв

19 січня 2018 р., 18:35

18-го січня у приміщенні арт-центру "Галерея Ілько"

Відбувся публічний захист магістерських робіт студентів Закарпатської академії мистецтв спеціальностей «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» та «Дизайн».

{g}

14 магістрів, серед яких двоє учасників конкурсу «Срібний мольберт», представили свої творчі роботи у галузі образотворчого мистецтва та дизайну. Живописні роботи – це великоформатні багатокомпонентні жанрові композиції та натюрморт.

Молоді таланти ввійдуть в історію вишу, бо вони є першими випускниками Закарпатської академії. Як зауважив під час вітального слова ректор академії Іван Небесник, мрія Адальберта Ерделі нарешті здійснилася – на Закарпатті можна отримати вищу мистецьку освіту.

Студент академії, призер студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт» Тарас Годван представив свою роботу «Молодий художник». Юнак розповідає: «Я хотів зупинитися на технічних можливостях, бо зараз багато різних концепцій, але роботу перш за все потрібно виконувати технічно грамотно. Вважаю, що це найважче – потрібно враховувати анатомічні й технічні особливості, характер. Задум роботи не випадковий – це підсумок усіх тих років, які я провів у навчальному закладі. Я хочу бути щирим із глядачем, показати те, що пережив сам. Ось молоді люди ведуть творчу дискусію. Тут є приховані символи: біле полотно за спинами хлопців – це пошук нового, початок; рисунок дівчини з дитиною, зображений на цьому полотні, розміщений майже на плечах одного з хлопців – це знак того, що у майбутньому на нього чекає. Дівчина, яка сидить зліва, символізує натхнення, що має бути завжди поруч. Усі персонажі картини – це узагальнене втілення мене та моїх друзів».

Захист відбувся у два етапи за головування президента Академії мистецтв України Андрія Чебикіна: спочатку в галереї магістри представили творчі роботи, а наступного дня у стінах рідної академії захищали й свої наукові праці.

За результатами захисту навчальний заклад отримає підтвердження акредитації на наступні 5 років на випуск магістрів.
Текст: Ксенія Шокіна, Фото: Наталія Павлик

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp