Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У краї шукають потенційних батьків-вихователів

22 січня 2018 р., 12:00

Патронат над дитиною – нова послуга підтримки сімей із дітьми, які потрапили у складні життєві обставини.

Він передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію неповнолітніх у сім’ї патронатного вихователя на період подолання ними або їхніми батьками складних життєвих обставин.

Ця послуга дозволить реалізувати права дитини на виховання в сімейному колі, а також сприятиме поступовому скороченню мережі притулків для дітей, центрів соціально-психологічної реабілітації, шкіл-інтернатів.

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має відповідні досвід та житлові умови. Строк перебування неповнолітніх у сім’ї патронатного вихователя не перевищуватиме трьох місяців. Розмір грошового забезпечення за надання цієї послуги становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць, а соціальної допомоги – два прожиткові мінімуми для дітей відповідного віку на місяць.

Детальну інформацію про послугу «патронат над дитиною» можна отримати в центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за місцем проживання або в Закарпатському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за тел: (0312) 3-52-27.

У рамках інформаційної кампанії про цю послугу ЗОЦСС для сім’ї, дітей та молоді розробив соціальну рекламу. Відповідний відеоролик можна знайти за посиланням.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp