Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Розпочинають вакцинувати маленьких мукачівців

25 січня 2018 р., 10:35

Із завтрашнього дня

  Вже від завтра вакцина бельгійського виробництва буде в наявності в медичних закладах міста і медики почнуть вакцинувати малечу міста. На черговій сесії Мукачівської міської ради прийнято рішенням щодо зміни до програми, яким буде виділено кошти з міського бюджету для послуги з вакцинації дітей. З відповідною ініціативою виступив міський голова Андрій Балога. За уточнення початку щеплювальної кампанії у Мукачеві батькам необхідно звертатись до сімейних лікарів за місцем проживання. Вакцинуватимуть малечу безкоштовно згідно календаря щеплень та організовані дитячі колективи (школи, садочки) в приміщенні поліклініки.

Наразі вакцини, яку медичні заклади мають отримувати за кошти державного бюджету – відсутня, а терміни її поставки – невідомі. Цьогоріч її заклади не отримували, тому влада міста вирішила коштом міського бюджету вирішити цю проблему.

В подальшому, у разі не вирішення проблеми імунопрофілактки на державному рівні міською владою будуть вживатися заходи щодо її вирішення з метою убезпечення містян від керованих інфекційних захворювань.

Наразі рівень вакцинації від кору по місту становить 82,4 % серед дітей до року та 75% до 6 років. Низьким залишається відсоток вакцинованих серед дітей старше 9 років та становить близько 45%.

З початку року в місті на кір захворіло 6 осіб.





Мукачівська міськрада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp