Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді стартував Ярмарок ідей (Фото)

25 січня 2018 р., 11:55

Для розробки проектів транскордонного співробітництва

Захід проходить в рамках проекту U-LEAD з Європою "Підтримка децентралізації в Україні".

{g}

Учасників візиту привітали директор Закарпатського ВПУ ЦРМС Іван Дем'янчук та директор Чернівецького ВПУ ЦРМС Тетяна Татарчук. Пані Тетяна, зокрема, відзначила, що Чернівецька та Закарпатська області багато в чому схожі між собою, тому обом регіонам буде корисно обмінятися своїм досвідом. "Ми дуже чекали початку програми Україна-Румунія. Нарешті вона стартувала і ми отримали можливість готувати та реалізовувати транскордонні проекти із сусідньою країною", - наголосила вона.

В ході візиту учасники вивчатимуть кращі проектні практики Чернівецької та Закарпатської областей. Володимир Навроцький, експерт Спільного технічного секретаріату програми Румунія-Україна, презентує конкурс проектних пропозицій спільної операційної програми "Україна-Румунія 2014-2020". Також у програмі передбачений ярмарок проектних ідей за тематичними напрямками: медицина, реагування на надзвичайні ситуації, збереження культурної та історичної спадщини, освіта, дорожня та інформаційна структура.

Учасники візиту отримають змогу особисто ознайомитися з міжнародними проектами, які були раніше реалізовані в Ужгороді. Так, вони відвідають гончарну майстерню у ЗОШ №16 (українсько-словацький проект) та винний льох "Совине гніздо" (українсько-польський проект).

Другий день візиту буде присвячений основним трендам розвитку туризму у Чернівецькій та Закарпатській областях. Крім того, учасники відвідають Полянську ОТГ, щоб ознайомитися із діяльністю зелених садиб.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp