Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Усі подробиці виявлення небезпечної інфекції у школі Ужгорода

5 лютого 2018 р., 18:16

Підстав для паніки нема,

3 випадки захворювання було зафіксовано ще 30 січня в ЗОШ №12, і з тих пір у закладі працюють фахівці, аби локалізувати та ліквідувати вогнище інфекції, інформують в відділі охорони здоров’я Ужгородської міської ради, заспокоюючи, що наразі нових випадків захворювання не зафіксовано.

– Було визначено межі вогнища та коло контактних осіб, проведено бактеріологічне обстеження 92 контактних осіб по класах школи та педагогічного персоналу, 3 осіб із домашнього осередку, проведено заключну дезінфекцію у класах та приміщеннях загального користування. У школі обмежено проведення масових заходів до 10 лютого – до завершення максимального інкубаційного періоду, запроваджено посилений протиепідемічний режим у класних приміщеннях – роблять вологе прибирання, багаторазове провітрювання, опромінювання бактерицидною лампою. Медичні працівники закладу проводять щоденний медичний огляд усіх контактних по школі та класах дітей із проведенням роз’яснювальної роботи серед учнів та їхніх батьків, – інформують в Ужгородській міськраді.

За їхньою інформацією, результати бактеріологічних обстежень усіх 92 контактних осіб по школі від’ємні, а діти, в яких виявили захворювання, наразі перебувають у задовільному стані.

В Ужгородській міськраді інформують з посиланням на фахівців, що ситуація, яка склалася, не є спалахом, оскільки спалахом уважається реєстрація 10 і більше випадків менінгококової інфекції, тому підстав для паніки немає.

Mukachevo.net

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp