Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Німецьким політикам за візит до Криму може загрожувати 3 роки тюрми, — прокуратура АРК

6 лютого 2018 р., 10:02

Олександр Удовиченко розповів, що прокуратура АРК готує необхідні документи про незаконність візиту політиків для передачі німецьким колегам

Німецьким політикам, які перебувають із візитом на території анексованого Криму, може загрожувати до трьох років позбавлення волі. 

Про це Громадському радіо розповів заступник прокурора Автономної Республіки Крим Олександр Удовиченко. 

«У випадку наявності достатньої кількості доказів, які будуть, цим особам може загрожувати покарання навіть у вигляді реального позбавлення волі строком до 3 років», — сказав він. Нагадаємо, сьогодні прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження за фактом того, що 3 лютого 2018 року громадяни Німеччини незаконно в’їхали на територію Криму. Як зазначив Удовиченко, провадження було відкрито за зверненням посла України в Німеччині Андрія Мельника. 

«Щоб провести з ними (німецькими політиками, які відвідують Крим, — ред.) процесуальні дії, нам доведеться використовувати інститути міжнародно-правового співробітництва, що з об’єктивних причин може сповільнити хід досудового розслідування. Але я запевняю, що всі необхідні документи будуть підготовлені й направлені до Генпрокуратури України, що далі їх направити до Німеччини», — сказав Удовиченко. Раніше посол України в Німеччині Андрій Мельник назвав «безвідповідальним вояжем» візит декількох німецьких політиків до анексованого Криму. 

Також Федеральний уряд Німеччини піддав критиці поїздку групи місцевих політиків з партії AfD в окупований Крим і підтвердив прихильність політиці невизнання незаконної анексії. Німецькі політики нібито планують обговорити з російською владою Криму питання зняття санкцій і визнання Криму російським. Візит триватиме до 9 лютого. 

Візити іноземців до Криму мають бути узгоджені з Міністерством закордонних справ та здійснені через адміністративний кордон з півостровом. В’їзд до анексованого Криму без дотримання цих правил є порушенням українського законодавства. Крим був анексований Росією 2014 року. Країни ЄС, в тому числі Німеччина, вважають окупацію незаконною. 

«Альтернатива для Німеччини» — націоналістична партія в Німеччині, що виступає проти євроінтеграції. Керівництво партії відкрито підтримує політику президента Росії Володимира Путіна. В результаті вересневих 2017 року виборів партія вперше пройшла в бундестаг, отримавши 13% голосів.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp