Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рада готується відповісти на "антибандерівський" закон Польщі найближчим часом

6 лютого 2018 р., 17:15

Схвалення заяви можливе вже в цей вівторок

Верховна Рада отримала на розгляд чернетковий варіант реакції на схвалення в Польщі закону, котрим запроваджується переслідування за неправильне трактування низки подій та явищ спільної з Україною історії. Пропозиції оформлені в проекті постанови про ухвалення заяви, повідомляє парламентська прес-служба. 

Документ за номером 7553 уже надійшов на розгляд секретаріату ВР, його повна назва: "Про заяву Верховної Ради України у зв'язку з прийняттям Сеймом і Сенатом Республіки Польща змін в закон про Інститут національної пам'яті - Комісії з розслідування злочинів проти польського народу та інших законодавчих актів". Водночас тексту самого документу не наводиться. 

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій запропонував розглянути постанову щодо законів, прийнятих Сеймом і Сенатом Польщі, під час засідання українського парламенту у вівторок, 6 лютого. Як повідомлялося, в Польщі у січні Cенат Польщі посеред ночі ухвалив скандальний закон щодо заборони "бандерівської ідеології" були схвалені зміни до закону про інститут національної пам'яті, котрими встановлено заборону на ідеологію українських націоналістів і кримінальну відповідальність за твердження про допомогу поляків нацистам в роки Другої світової війни. Це вже засудили Порошенко різко відреагував на польський закон про заборону "бандерівської ідеології" президент України Петро Порошенко, депутати і посадовці держави Ізраїль, а також представники влади США.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp