Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У НБУ відмовилися давати прогноз щодо курсу гривні

7 лютого 2018 р., 08:05

Заступник глави Нацбанку Яків Смолій заявив, що не зможе дати прогноз щодо курсу національної валюти, оскільки НБУ дотримується плаваючого курсоутворення, на який впливають сезонні фактори.

Національний банк не готовий дати прогноз щодо курсу національної валюти. Про це у вівторок, 6 лютого, заявив заступник глави НБУ Яків Смолій, повідомляє УНІАН."Ми не даємо прогнозу по курсу. Як складеться на ринку - таким і буде курс", - сказав він, відповідаючи на запитання журналістів.Разом з тим, за його словами, у 2019 році слід очікувати зниження рівня інфляції.

"Ми у своєму інфляційному звіті і прогнозах наприкінці січня змінили прогноз інфляції. Ми очікуємо зниження її до знакового рівня у 2019 році", - розповів Смолій.Він також нагадав, що НБУ дотримується плаваючого курсоутворення, на який впливають сезонні фактори."Ви бачили збільшення курсу наприкінці грудня - на початку січня, але ці сезонні коливання ми відзначаємо вже третій рік поспіль. І сьогодні ми бачимо, що гривня зміцнилася по відношенню до того, який курс був на початку року", - додав заступник голови НБУ.Нагадаємо, Національний банк України під час аукціону з купівлі валюти придбав 44 млн доларів.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp