Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські бізнесмени мають можливість отримати часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами з обласного бюджету

7 лютого 2018 р., 08:45

Основні показники роботи господарського комплексу Закарпаття у минулому році свідчать про певне покращення динаміки економічного та соціального розвитку.

Як повідомив під час брифінгу директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Денис Ман, індекс промислової продукції зріс і становив 100,2 відсотка. Зростання досягнуто за рахунок підприємств переробної промисловості. Зокрема зафіксовано збільшення показників у машинобудуванні.
Загальний обсяг реалізованої промислової продукції порівняно з 2016-м збільшився на 3 млрд. і становив 18,7 млрд. гривень. Обсяг обороту роздрібної торгівлі за минулий рік склав 18,3 млрд. гривень, що на 17 відсотків більше ніж у попередньому році. Зовнішньоторговельні операції область проводила із партнерами з 124-х країн світу. Експорт товарів порівняно із 2016-м збільшився на 18,6 відсотків, імпорт – на 18,3 відсотка.

На Закарпатті сьогодні діє 56 тисяч підприємств, з них 4 800 – малі. На них працюють більше 26 тисяч закарпатців, у підприємців, зокрема – понад 74 тисячі. Найбільше закарпатців працюють в промисловості, сільському, лісовому та рибному господарствах, оптовій та роздрібній торгівлі.
Нині в області передбачено мільйон гривень на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими підприємцями для реалізації інвестиційних проектів. Йтеться про середню облікову ставку Національного банку на момент підписання договору і про суму не більше 100 тисяч гривень. Відповідно до порядку використання коштів обласного бюджету, створено комісію з оцінки та відбору цих проектів. Торік скористатися цією можливістю змогли двоє підприємців, оскільки управлінські рішення щодо цього питання прийняли лише в останньому кварталі року. В нинішньому році ж заплановано часткове відшкодування кредиту підприємцям як мінімум одного в кожному районі області. Д. Ман нагадав, обов’язковою умовою як залучення кредитних коштів, так і отримання часткового відшкодування з обласного бюджету, є створення нових робочих місць через розширення виробництва або впровадження нових технологій, які в цілому позитивно впливатимуть на розширення виробництва.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp