Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Створення Великоберезнянської об’єднаної громади вже на фінішній прямій (ФОТО)

7 лютого 2018 р., 14:45

У неділю, 4 лютого, в трьох селах, що входять до Розтоцько-Пастільської сільради, відбулися громадські обговорення проектів рішень, які повинна прийняти сільрада.

А також Великоберезнянська селищна рада, щоб розпочати створення об’єднаної територіальної громади.

{g} 

За підсумками обговорень у всіх трьох селах люди підтримали таке рішення. Як повідомив голова Великоберезнянської селищної ради Богдан Кирлик, на цьому тижні обговорення відбудуться ще в селі Руський Мочар та селищі Великий Березний, після чого рішення про створення ОТГ буде винесено на розгляд Великоберезнянської селищної та Розтоцько-Пастільської сільської рад.

«Це було, фактично, третє обговорення створення громади, тому всі страхи, які були у людей раніше, ми вже обговорили і не поверталися до них. Єдине, хтось вкинув чутку, що з тих населених пунктів, які увійдуть до громади, буде знятий гірський статус. Я це, звичайно ж, спростував. Про довідки вже не говорили взагалі, хоча на попередніх зустрічах люди дійсно побоювалися, що за довідками доведеться їздити У Великий Березний, – розповів пан Кирлик. – Найбільше наших людей турбує стан доріг. Зараз до сіл Розтоцько-Пастільської сільської ради маємо12 кілометрів просто жахливої дороги, автобуси в тому напрямку їздять рідко, таксі бере більш як 200 гривень. Тому й не дивно, що це питання людей цікавить більше, ніж стан сільського клубу, бібліотеки чи інше».

Зауважимо, раніше Великий Березний звертався з пропозицією об’єднання ще до двох сільрад, однак вони категорично відмовилися, тому наразі громаду формують у складі селищної та однієї сільської ради. Населення Великоберезнянської ОТГ становитиме приблизно 8,5 тисяч чоловік.

«Схваливши на громадських обговореннях проекти рішень, громади сіл дали кінцеву згоду приєднатися до Великого Березного. Це фінальний крок, – коментує Володимир Феськов, радник із децентралізації Закарпатського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного врамках програми «U-LEAD з Європою».

– Наступним буде сесійне затвердження проектів документів та передача їх в Закарпатську ОДА для отримання юридичного висновку щодо дотримання процедур об’єднання. Якщо порушень законодавства немає, місцеві ради ухвалюють проект рішення і звертаються в ОДА щоб та звернулась до ЦВК – призначити вибори. Іншими словами, перед фінішем в області ще одна потенційна сильна об'єднана громада. Це гарна новина для нас усіх, а особливо, для майбутніх жителів Великоберезнянської ОТГ. Фінансова самостійність і додаткові повноваження відкривають нові широкі можливості».
Закарпатський Центр розвитку місцевого самоврядування

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp