Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Музейні календарі видаватимуть щороку

7 лютого 2018 р., 16:45

В Ужгороді

У 2017 р. Закарпатським музеєм народної архітектури та побуту було вирішено започаткувати щорічне видання «Музейний календар». На його сторінках планується популяризувати різні фондові колекції музею.

Темою календаря на 2018 рік стало традиційне народне вбрання Закарпаття кінця ХІХ – першої половини ХХ ст. Над розробкою календаря працювали директор музею Коцан В.В. та видавництво Олександри Гаркуші. Впродовж 2014-2016 рр. у музеї неодноразово проводились реконструкції традиційних народних костюмів. До цього залучались студенти історичного факультету Ужгородського національного університету та фотограф Ярослав Макар. Традиційні народні костюми, атмосфера старого закарпатського села та професійна робота упорядників дали можливість підготувати якісне, кольорове ілюстроване видання про одну із важливих ділянок культурної спадщини нашого народу.

Музейний календар сприяє введенню до наукового вжитку та популяризації кращих взірців народного вбрання з фондової колекції музею. Він стане хорошим подарунком для ужгородців, закарпатців, гостей нашого краю, друзів музею.

























Закарпатський музей народної архітектури та побуту

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp