Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді відбулися переговори української та угорської делегацій на тему міжнаціональних відносин (ФОТО)

7 лютого 2018 р., 17:35

Уряд України проведе консультації з представниками угорської громади Закарпаття щодо реалізації нового Закону про освіту.

Про це за результатами своєї зустрічі із заступником Міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Левенте Модьором сьогодні (7.02) повідомив заступник Міністра закордонних справ України Василь Боднар.

– На 14 лютого заплановані консультації представників міністерства освіти України та угорської національної меншини, під час яких буде обговорено основні позиції двох сторін щодо реалізації Закону про освіту, – заявив В. Боднар. 

– Цей діалог буде розвиватися з урахуванням позицій угорської громади задля їх імплементації в новий Закон про середню освіту
Діалог між Україною та Угорщиною повернувся в русло дружньої співпраці. Так результати переговорів прокоментував заступник Міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Левенте Модьор. «Ми отримали обіцянку, що без узгодження з представниками угорської нацменшини в системі освіти не відбуватимуться зміни. Це дуже перспективний підхід і ми сподіваємося, що на переговорах, які відбудуться вже наступного тижня, ми остаточно зможемо закрити суперечливі питання», – сказав він.
У зустрічі, яка відбулася в Закарпатській ОДА, крім заступників Міністрів зовнішньоекономічних відомств двох країн участь також узяли заступник державного секретаря Міністерства зовнішньої економіки Угорщини Жолт Чутора, Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень, Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла, Посол України в Угорщині Любов Непоп та інші офіційні особи. Окрім міжетнічних відносин сторони обговорили також питання транскордонної співпраці.
Прес-служба Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp