Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

УжНУ – серед університетів-лідерів України за підсумками вступної кампанії 2017 року (Рейтинг)

8 лютого 2018 р., 16:55

Інформаційна система «Вступ.ОСВІТА.UA» сформувала і днями опублікувала перший рейтинг закладів вищої освіти

При його укладанні проаналізована статистична інформація з усіх закладів вищої освіти України, окрім військових навчальних закладів (вищих навчальних закладів із специфічними умовами навчання) та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів.

Дані рейтингу поділені за декількома групами і містять статистичну інформацію про кількість зарахованих осіб на бюджет та контракт, конкурс на одне бюджетне місце, кількість зарахованих осіб до приватних вишів, середній бал ЗНО вступників, а також інші дані.

Офіційний сайт УжНУ нагадує, що минулого року до університету (разом із коледжем) було зараховано рекордну за всю історію університету кількість студентів – 5015. Ця цифра особливо значуща, якщо порівняти її з показниками зарахування до інших університетів України. Що, власне, й відображає опублікований порталом Освіта.ua рейтинг.

Рейтингові таблиці «Вступники, зараховані на контракт» та «Вступники, зараховані на бюджет» визначають лідерів серед навчальних закладів, до яких було зараховано найбільшу кількість вступників на навчання на перший курс для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань).



Отож, підсумок: минулого року до Ужгородського національного університету на перший курс держзамовлення зараховано 736 студентів, що є 13-м показником в Україні серед 224 університетів, яким держава в тому чи іншому обсязі довіряє підготовку фахівців коштом держбюджету. При цьому важливо назвати ще одну цифру: 12.74 – таким був конкурс на одне бюджетне місце в УжНУ під час вступної кампанії 2017 року.

Щодо зарахування на контрактну форму навчання, то тут результат ще вагоміший – УжНУ на 9-му місці серед 392 вищих навчальних закладів України. Минулого року до Ужгородського національного університету на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб зараховано 1332 першокурсників.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp