Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рятувальники "відпрацювали" Закарпаття (ФОТО)

9 лютого 2018 р., 10:00

Аби запобігти біді

 

Закарпатські рятувальники докладають максимум зусиль, щоб осінньо-зимові холоди минули без людських жертв. Але іноді неуважність та необізнаність мешканців з правилами пожежної безпеки призводить саме до трагічних наслідків. Нещодавно такий випадок мав місце на Проспекті Свободи, що в Ужгороді. де через пожежу загинула літня жінка.

Щоб попередити лихо, 8 лютого ужгородські рятувальники спільно з представниками правоохоронних органів провели позапланове пожежно-профілактичне відпрацювання житлового сектору міста.

Захід розпочався у приміщенні ТОВ «Управління житлом», де представники екстренних служб нагадали працівникам установи правила пожежної безпеки в зимовий період та наголосили, що потрібно користуватися лише обігрівальними приладами промислового виробництва, а у разі несправності звертатися по допомогу до кваліфікованих фахівців. Також звернули увагу адміністрації, що важливо своєчасно усувати несправності систем опалення будинків та квартир, аби тепло у домівках не стало причиною пожеж.

Після цього, розділившись на групи, здійснили поквартирний обхід та спілкувалися з ужгородцями просто на вулиці. Розповідали про основні причини пожеж та їх наслідки, а також інформували про те, яких заходів необхідно дотримуватися аби уникнути вогняного лиха та не отруїтися чадним газом. На завершення роз’яснювальної роботи працівники Служби порятунку та поліції роздали жителям листівки із застереженнями щодо правил безпеки в осінньо-зимовий період.

У свою чергу перечинські рятувальники, крім дорослих, вирішили навчити правилам безпеки життєдіяльності підростаюче покоління с. Сімер. Такий широкомасштабний роз’яснювальний захід провели в місцевих загальноосвітньому шкільному та дошкільному навчальних закладах

Але сюди фахівці рятувальної справи приїхали на червоно-білому автомобілі. Що й викликало особливі емоції у дітей. Тут вогнеборці показали і розповіли присутнім про пожежно-рятувальну техніку, обладнання та спорядження, яке вони використовують під час рятування людей, гасіння пожеж та ліквідації інших надзвичайних ситуацій. Діти уважно слухали своїх гостей і з цікавістю розглядали оснащення пожежно-рятувального автомобіля. Ще більше позитивних вражень отримали, коли рятувальники дозволили їм відчути себе на їхньому місці, посидівши в пожежному автомобілі, примірявши на себе спеціальний одяг вогнеборців. Дітворі дуже сподобався проведений захід, тому вони щиро подякували вогнеборцям за цікаву і пізнавальну зустріч.

А рятувальники Виноградівського району спільно з працівниками газового господарства провели профілактичний захід у селищі Королево. Окрім подворового обходу рейдова група навідалася й до місцевого лікувального та дошкільного навчального закладів. Під час роз’яснювальної роботи, діткам та дорослим наголосили на небезпеці чадного газу, також нагадали, що однією з найпоширеніших причин пожеж є пустощі дітей з вогнем. А для кращого сприйняття почутої інформації роздали кольорові листівки інформаційного характеру.

Рятувальники переконані, що такі профілактичні відпрацювання житлового сектору та кропітка робота з населенням допоможуть зменшити кількість пожеж та загибелі людей на них.






У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp