Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

МЗС України вимагає від РФ допустити лікарів до Гриба

9 лютого 2018 р., 08:30

Міністерство закордонних справ вимагає допустити українських або іноземних лікарів до утримуваного в Росії Павла Гриба, щоб оцінити стан його здоров'я.

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії допустити українських лікарів до Павла Гриба, якого утримують в РФ, повідомляє прес-служба відомства.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з черговою відмовою Російської Федерації допустити українських лікарів до Павла Гриба, який незаконно утримується в Росії, а також ігноруванням численних звернень Генерального консульства України в Ростові-на-Дону щодо отримання актуальної інформації про стан його здоров'я", - йдеться в повідомленні.
Погіршення стану здоров'я Гриба і ненадання йому медичної допомоги в МЗС розцінюють як форму тиску на нього, щоб отримати необхідні слідству свідчення.

"Такі дії демонструють ігнорування російською стороною не тільки рішення Європейського суду з прав людини №ECHR-LE2.3R від 6 жовтня 2017 року, а й основоположних прав людини", - зазначили в міністерстві.
МЗС вимагає негайно допустити українських або іноземних лікарів до Павла Гриба, щоб оцінити стан його здоров'я і надати необхідні медичні рекомендації.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp