Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Франція на третину збільшить витрати на оборону

9 лютого 2018 р., 09:06

Загалом витрати за сім років складуть майже 300 млрд євро, і до 2025 року витрати Франції на оборону будуть доведені до 2% ВВП.

Кабінет міністрів Франції затвердив план підвищення оборонного бюджету країни більш ніж на третину протягом семи років. Відповідне рішення було прийнято на засіданні французького уряду в четвер, 8 лютого, повідомляє Le Monde.

Загалом витрати за цей період складуть майже 300 млрд євро, і до 2025 року витрати Франції на оборону будуть доведені до 2% ВВП, відповідно до передвиборчих обіцянок президента Еммануеля Макрона і домовленостей в рамках НАТО, виконання яких настійно вимагають США.У цьому році фінансування військових потреб виросте на 5,6%, до 34,2 млрд євро, як і передбачалося раніше. 

Нові пункти плану - нарощування витрат на 1,7 млрд євро на рік у 2019 - 2022 роках, а в 2023 році, коли закінчується термін президентських повноважень Макрона, відразу на 3 млрд євро.До 2025 року чисельність французьких військових зросте на 6 тис. осіб, включаючи 1 тис. фахівців в області кібербезпеки і близько 2 тис. в розвідувальних та суміжних підрозділах. Відзначається, що в 2005 - 2015 роках ряди французьких збройних сил скоротилися на 60 тис. чоловік через зниження витрат.Також ВВС Франції замовлять 28 нових винищувачів Rafale у концерну Dassault Aviation і почнеться підготовка до будівництва нового авіаносця.Раніше парламент Данії погодився виділити додаткові $2,14 млрд на оборону протягом наступних шести років на тлі зростаючої загрози з боку Росії.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp