Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мін’юст: Україна не зобов’язана виплачувати компенсацію Януковичам

14 лютого 2018 р., 17:14

Про це йдеться в заяві Міністерства юстиції, опублікованій у п'ятницю

Міністерство юстиції стверджує, що наразі не існує жодних рішень іноземних судів або рішень Загального Суду ЄС щодо стягнення будь-яких коштів з України на користь Віктора Януковича або його родини.

У відомстві запевняють, що заяви адвокатів Януковича про нібито стягнення з України коштів на користь екс-президента «є ні чим іншим, як маніпуляцією громадською думкою».

«Дійсно, 15 березня 2016 року представники Януковича та його синів подали до загального суду Європейського союзу клопотання про визначення розміру юридичних витрат, що підлягають відшкодуванню за наслідками подання Україною заяв про вступ у справи про оскарження Януковичами застосованих до них санкцій ЄС. Проте, зазначені заяви наразі не розглянуті», — підкреслили в Мін'юсті.

За інформацією відомства, наразі Януковичем не доведено перед судом ні факту понесення ним витрат у зв’язку з поданням заяв України про підтримку застосованих проти нього санкцій ЄС, ні сум таких витрат.

Нагадаємо, 13 жовтня юридична компанія Joseph Hage Aaronson з посиланням на рішення Європейського суду справедливості від 5 жовтня повідомила, що Україна програла Януковичам апеляцію щодо виплати 6,3 млн грн. Мова йде про юридичні витрати сім'ї Януковичів.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp