Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В ООН хочуть окреслити рамки кібератак

17 лютого 2018 р., 09:15

Прийшов час говорити про міжнародні правові рамки у веденні кібернетичної війни, вважає генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш.

Останнім часом світом поширюються масові атаки хакерів, які переходять буквально всі межі. Про це в п'ятницю, 16 лютого, заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш у виступі на Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє Європейська правда.За його словами, взаємні удари в кіберпросторі вже стали реальністю."Прийшов час говорити про міжнародні правові рамки ведення кібернетичної війни", - підкреслив генсек ООН.Гуттереш вважає, що пора розпочати широку дискусію з цього приводу. Він нагадав, що є схожі за назвою міжнародні правила збройних конфліктів.У той же час у кібернетичній сфері, за словами генсека, немає єдності навіть щодо того, що вважати нападом."Мова йде не тільки про кібератаки. Дуже часто відсутній консенсус щодо того, як вписати кібернетичні війни в міжнародно-правові рамки", - підкреслив він.Нагадаємо, Велика Британія і Данія офіційно звинуватили Росію в кібератаці вірусом-здирником NotPetya, що вразив 64 держави, серед яких найбільше постраждала Україна. Пізніше до звинувачень приєдналися Австралія і Канада.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp