Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Президія облради узгодила порядок денний першого пленарного засідання 10 сесії

20 лютого 2018 р., 11:30

Учора, 19 лютого, згідно з Регламентом роботи обласної ради 7-го скликання, відбулося засідання президії облради, яке провів її очільник Михайло Рівіс

Участь у роботі президії взяв голова облдержадміністрації Геннадій Москаль.

На засіданні узгоджено проект порядку денного 10 сесії облради та її першого пленарного засідання, яке відбудеться 22 лютого ц.р.

Голова обласної ради Михайло Рівіс проінформував членів президії, що депутати уважно вивчали на засідання у постійних комісіях всі пропоновані проекти рішень до порядку денного 10 сесії, було висловлено низку пропозицій та критичних зауважень, які опрацьовано. Найбільше їх стосувалось діючих програм у сфері охорони здоров’я, освіти, культури, а також про надра і майно.

Відтак члени президії жваво обговорили кожну з пропозицій. У ході обговорення було рекомендовано підтримати ініціативу профільних комісій та включити в проект порядку денного першого пленарного засідання 10 сесії окремі питання як невідкладні. Серед них - звернення до вищих органів державної влади. Зокрема, щодо спрощеного порядку ввезення на митну територію України спеціального медичного транспорту, щодо прискорення фінансування з Держбюджету протипаводкових робіт у Закарпатській області, щодо введення та врегулювання зупинок поїздів , що прямують через населені пункти Закарпаття до інших регіонів України.

Крім того, оскільки окремі важливі дорожні об’єкти Закарпаття не увійшли до затвердженого Кабміном України Переліку об'єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автодоріг загального користування державного значення у 2018 році, то Геннадій Москаль зініціював направити відповідне звернення до Кабінету Міністрів України.

Рекомендовано також на першому пленарному засіданні заслухати інформацію про заходи щодо розвитку прикордонної інфраструктури, модернізації та реконструкції пунктів пропуску на західній ділянці кордону України.

Чимало питань у ході обговорення проекту порядку денного 10 сесії скеровано до розгляду на її другому пленарному засіданні, декотрі - повернуто на доопрацювання.

У результаті активного діалогу порядок роботи першого пленарного засідання 10 сесії сформовано із 39 питань.

Підбиваючи підсумки ділової дискусії, Михайло Рівіс подякував присутнім депутатам за активну роботу та вніс пропозицію рекомендувати доопрацьовані проекти рішень до розгляду на першому пленарному засіданні 10- ї сесії, що було одноголосно підтримано учасниками заходу.

Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp