Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кабмін хоче перевіряти український бізнес без попередження

20 лютого 2018 р., 15:30

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пропонує Раді зняти обмеження на проведення Держслужбою з питань праці перевірок дотримання законодавства про працю підприємствами

Про це йдеться в законопроекті №8045, зареєстрованому в Раді 15 лютого. Його суть: перевіряти дотримання законодавства про працю інспектора зможуть раптово, заздалегідь нікого не попереджаючи.

У пояснювальній записці до законопроекту говориться, що в результаті змін в законі "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" від 3 листопада 2016 року органи контролю втратили право безперешкодної інспекції підприємств, тому що їх зобов'язали завчасно попереджати про відвідування підприємств і проводити інспекцію в присутності керівництва підприємства.

Як відомо ще з минулого року різко збільшено штрафи для підприємств за порушення трудового законодавства. Зокрема, за недопуск інспекторів, за виплату зарплат у конвертах, за роботу без офіційного оформлення та інше.

Однак це посилення було в значній мірі компенсовано тим, що інспектори не могли приходити на підприємства без попередження. Тепер же цей "недолік", як бачимо, уряд хоче ліквідувати.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp