Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Не потрібно займатись перегином патріотизму - закарпатська організація "КРОТОН"

22 липня 2014 р., 12:22

Патріотизм не в тому, щоб написати на будівлі 17 століття «Слава Україні!»

Про це організація повідомила у своєму зверненні до закарпатців:

"Останнім часом українські націоналістичні організації влаштовують акції щодо зовнішньої візуальної патріотизації. Передусім мова йде про фарбування нерухомих об’єктів в кольори українського прапору. В жовто-блакитний колір фарбуються фонтани, будівлі, мости та інші об’єкти. Останнім був заклик націоналістів із організації «Карпатська січ» пофарбувати в жовто-блакитний колір транспортний міст в Ужгороді. 

Ми з розумінням ставимося до спалаху патріотичних почуттів українського населення в період зовнішньої агресії з боку Росії, однак змушені заявити, що ці акції по перефарбуванню об’єктів в національні кольори є явним перегином і мають ознаки фетишу. 

Є певні естетичні рамки щодо екстер’єрного оформлення об’єктів. Якщо у когось патріотичний перетоксикоз, то нехай вимальовують в жовто-блакитні кольори свої помешкання і малюють тризуби на стінах власних кухонь та спалень. 

Патріотизм не в тому, щоб обмалювати міст довоєнного періоду в національний колір, чи написати на будівлі 17 століття «Слава Україні!». Шанованою нацією українці стануть тоді, коли навчаться не смітити, не бруднити, не псувати і поважати національні почуття один одного. Ми щиро дякуємо волонтерам, які днями впорядкували Сквер Героїв Майдану, однак засуджуємо акції, які не мають жодної користі та естетики і проводяться виключно в націонал-патріотичному акцентуванні. 

Закарпаття багатонаціональний край. Будьмо толерантнішими, не акцентуймо свої національні переваги, навіть якщо мова йде про державну приналежність. Справжні патріоти зараз на фронті захищають державу, а не займаються сумнівними акціями, які насправді нічого спільного з патріотизмом не мають. 

Ми - закарпатці і гордимося цим!"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp