Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Понад 59% українців вважають політичну ситуацію напруженою

23 лютого 2018 р., 09:31

Тільки 3% учасників опитування назвали політичну ситуацію в країні спокійною.

Високий рівень напруженості в оцінці зафіксовано у всіх без винятку областях України.Критичною або напруженою політичну ситуацію в країні назвали 92% українців. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи Рейтинг, опубліковані в четвер, 22 лютого.Згідно з даними опитування, 33% респондентів оцінюють політичну ситуацію в країні як критичну, 59% називають її напруженою і тільки 3% - спокійною.

Опитування також показало, що високий рівень напруженості в оцінці ситуації у вітчизняній політиці зафіксовано у всіх без винятку областях країни.У той же час, 44% опитаних вважають, що найбільше сприятиме зниженню напруженості в суспільстві початок реальних кримінальних розслідувань корупції у владній верхівці країни.Крім цього, 37% респондентів зазначили, що знизити напруженість зможе реалізація проектів, спрямованих на поліпшення матеріального становища та умов життя людей. А35% вважають, що повинен бути реальний прогрес у ситуації на Донбасі, наприклад, припинення військових дій, звільнення полонених тощо.Також повідомляється, що 20% опитаних переконані, що зниженню рівня напруженості в суспільстві сприятиме широке залучення людей до громадського контролю за діями влади.

Крім цього, 59% громадян вважають, що Україна потребує радикальних змін.Дослідження також показало, що 15% українців за те, щоб все залишилося так, як зараз, аби не гірше, стільки ж - за повернення того, як було раніше.Найбільше тих, хто виступає за радикальні зміни, серед жителів Галичини. Тих, хто за повернення в минулі часи, - більше серед жителів неокупованого Донбасу, Харківської, Миколаївської, Одеської, Запорізької областей. У той же час, там очікування радикальних змін значно переважають над іншими настроями.Крім цього, згідно з даними опитування, чверть українців очікують, що життя їх сімей покращиться в найближчі п'ять років. 37% вважають, що життя не зміниться, 18% - очікують погіршення, ще 21% не змогли оцінити перспективи своїх сімей у майбутньому.Найбільше тих, хто оптимістично налаштований, - в західних областях і в столичному регіоні (Києві та області).Нагадаємо, раніше повідомлялося, що більше половини українців (56%) оцінили 2017 рік, як загалом важкий і поганий для країни.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp