Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Проект об’єднає Сколівський та Міжгірський райони в один потужній гірськолижний бренд

23 лютого 2018 р., 12:00

Асоціація діє 10 років спільно для розвитку Карпат. Її місія –формування політики розвитку Карпат на підставі мереживої співпраці публічного, приватного та неурядового секторів.

19 лютого в обласній раді відбулися урочисті заходи з нагоди відкриття офісу представництва Асоціації “Єврорегіон Карпати-Україна” в Закарпатській області, який очолив депутат обласної ради Василь Худинець.
 Членами Асоціації є 62 органи місцевого самоврядування карпатських областей, з них – 11 із Закарпатської області.

Передумовою відкриття представництва на Закарпатті стали спільні проекти в рамках Програми « Польща – Білорусь – Україна 2014-2020» в частині секторальної підтримки.

У рамках заходу відбулася також розширена нарада з питань обговорення одного з таких проектів - будівництва дороги між населеними пунктами с. Верхній Студений Закарпатської області та с. Хащованя Львівської області.

Участь у заході взяли: голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, голова Львівської обласної ради, який очолює Правління Асоціації “Єврорегіон Карпати-Україна” Олександр Ганущин, виконавчий директор Асоціації “Єврорегіон Карпати-Україна” Галина Литвин, голова Свалявської райради та заступник голови Правління Асоціації Мирослава Ливч, депутати облради: директор департаменту економічного розвитку та торгівлі Закарпатської ОДА Денис Ман, начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга, а також начальник Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Михайло Попович, в. о. голови Міжгірської райдержадміністрації Василь Юрик, голова Славської селищної ради (ОТГ) Львівської області Володимир Бега , Нижньостуденівський сільський голова Міжгірського району Василь Славець, представники виконавчого апарату облради та ін.

Наголошувалось, що Сколівський та Міжгірські райони є центрами гірськолижного спорту та туризму в України і характеризуються значним туристично-рекреаційним потенціалом. Ці райони є найбільш екологічно чистими куточками нашої країни. Однак прямі транспортні зв’язки між ними відсутні. Дістатися від одного до іншого можна лище, подолавши понад сто кілометрів за трасою. То ж ідею влаштування зручного автомобільного зв’язку, що сполучатиме гірськолижні курорти Тисовець, Орявчик, Плай, Славсько, Волосянка, Пилипець можна, відновивши історичний шлях між селами Хащовня та Верхній Студений, що дасть змогу ув’язати два райони в один потужній гірськолижний проект. Для цього потрібно побудувати 12 км сучасної автодороги між ними.

Львівські представники приїхали з твердими намірами та рішенням, що цей проект - взаємовигідний для обох областей.

–Карпати мають бути територією без кордонів у плані доступності до них туристів, - мовив Олександр Ганущин.

Михайло Рівіс подякував партнерам за приїзд у наш край та зазначив, що вже потрачено чимало часу і ресурсу на те, аби допомогти громадам із комплексного розвитку інфраструктури двох унікальних туристичних територій.

-Проект має право жити, він цікавий і справді взаємовигідний для обох областей,- наголосив Михайло Михайлович і додав, що сьогодні необхідно скласти План дій, визначити пріоритетні завдання на близьку і подальшу перспективи, строки та відповідальних виконавців.

Своїм бачення щодо реалізації цього унікального проекту поділилися інші учасники наради – Денис Ман,Валерій Мурга, Михайло Попович, Володимир Бега, висловили низку слушних пропозицій, серед них – проходження за потреби процедур відчуження земель від лісового фонду, проведення проектних робіт, виготовлення ПКД з погодженими частками фінансування, експертизи проекту і т д. Йшлося також і про необхідність підписання Меморандуму про співпрацю між Львівською та Закарпатською областями, де прописати спільні дії областей щодо будівництва нової дороги Хащованя- Верхній Студений. Адже, на переконання учасників наради, це стане спільним туристичним брендом двох сусідніх дружніх областей, яким відтак пишатимуться громади.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp