Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У депутатських запитах – насущні проблеми громад Закарпаття

23 лютого 2018 р., 13:35

На першому пленарному засіданні 10 сесії облради крайові обранці підтримали низку депутатських запитів.

Так, до депутата облради Наталії Костелеби–Веремчук звернулися жителі населених пунктів Великі Ком’яти та Онок, що на Виноградівщині, з приводу автодороги Іршава–Виноградів (Т-07-19), що примикає до автодороги національного значення (Н-09) Мукачево- Рахів-Богородчани- Івано-Франківськ-Роган-Бібрка-Львів. І є однією із двох транспортних артерій, що з’єднують Виноградівський район з іншими районами Закарпаття. Після введення тимчасового обмеження проїзду вантажних засобів загальною вагою понад 8 тонн мостом через канал «Верке» у м.Берегові, на вищезгаданій дорозі збільшився транспортний потік автомобілів великої вантажопідйомності. Інтенсивний графік вантажівок, що курсують до пропускного пункту «Дяково» через Сільце, призвів до погіршення ситуації в забезпеченні безпеки дорожнього руху в селах Великі Ком’яти та Онок.

Далі депутат наголошує, що на центральних вулицях згаданих населених пунктів відсутні тротуари, а тут розташовані навчальні заклади, заклади охорони здоров’я, поштові відділення, адмінбудівлі сільрад. Крім того, руйнації піддається автомобільних міст через річку Боржава у Великих Ком’ятах. Та й надмірний транспортний потік може спричинити руйнування дорожнього покриття, ремонт якого здійснено у 2017 році в рамках експерименту фінансового забезпечення реалізації заходів з розвитку автодоріг загального користування у Закарпатській області.

Тож, зважаючи на гостроту проблеми, Наталія Юріївна вважає за необхідне забезпечити неухильне дотримання схеми організації дорожнього руху в об’їзд моста на автодорозі М-23 Берегово-Виногадово–В.Копаня в м.Берегово, яка була розроблена та затверджена відповідною службою автодоріг в області, а саме через населені пункти: Сільце, В.Копаня, Виноградів, Вилок в об’їзд сіл В.Ком’яти та Онок.

Депутати - представники від КМКС подали декілька запитів. В одному з них звернулись з проханням виділити для потреб школярів Берегова шкільний автобус. Адже у міських школах навчається 3394 учні, з яких 662- проживають на відстані більше 3 км від закладів освіти і потребують підвезення.

В іншому запиті йдеться про те, що депутати Берегуйфалівської сільради звернулися до обласних обранців від КМКС з проханням посприяти у виділенні коштів на капітальний ремонт покрівлі сільського Будинку культури. Сільською радою виготовлена проектно-кошторисна документація та експертний звіт капітального ремонту покрівлі, вартість якого складає 746249,00грн. То ж депутати просять виділити необхідні кошти на ці цілі.

Усі депутатські запити направлено у відповідні інстанції для розгляду і вирішення.



Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp