Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Партія Меркель проголосувала за відновлення коаліції з соціал-демократами

27 лютого 2018 р., 08:04

Консервативна партія Християнсько-демократичний союз (ХДС), яку очолює чинна канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel), підтримала текст коаліційної угоди з Християнсько-соціальним союзом (ХСС) та Соціал-демократичною партією Німеччини (СДПН).

Під час партійного з'їзду ХДС в Берліні у понеділок, 26 лютого, делегати переважною більшістю голосів проголосували за ухвалення тексту угоди, пише DW.

Проти угоди виступило лише 27 з майже тисячі учасників партійного заходу, йдеться у повідомленні. Раніше на ухваленні коаліційної угоди наполягало керівництво партії, у тому числі й сама Меркель.

На з'їзді ХДС у понеділок також було затверджено Аннеґрет Крамп-Карренбауер (Annegret Kramp-Karrenbauer) на посаді генеральної секретарки партії. Її багато хто в колах спостерігачів та експертів називає можливою наступницею Меркель на посаді голови ХДС.

Таким чином вже дві з трьох партій-учасниць майбутньої коаліції формально підтримали угоду. Першим її на початку лютого схвалило керівництво сестринської баварської партії Меркель - Християнсько-соціальний союз (ХСС). Тепер всі погляди спрямовані на СДПН, яка вирішила піти найменш традиційним шляхом і віддати рішення про участь у майбутній коаліції на розсуд усіх членів партії. 4 березня мають оприлюднити результати партійного голосування членів СДПН щодо угоди. Утім, опитування дають підстави з упевненістю очікувати позитивний результат.

Згідно з домовленостями, посада канцлера в новому уряді залишається за Меркель. Крім того, ХДС, згідно з коаліційною угодою, отримає шість міністерських портфелів. Напередодні канцлерка представила кандидатів на міністерські посади від ХДС.

Стільки ж міністерств перепаде й соціал-демократам, хоч на виборах 24 вересня минулого року вони отримали набагато менше голосів, ніж ХДС. Ще три міністерства очолять представники баварського ХСС.

Нагадаємо, в січні учасники попередніх консультацій з формування у Німеччині "великої коаліції" досягли прориву. Зустріч лідерів трьох партій тривала понад 24 години.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp