Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Македонії протестують проти перейменування країни

1 березня 2018 р., 08:23

Тисячі людей вимагали від влади припинити переговори із Грецією стосовно майбутньої назви країни та вигукували "Хай живе Македонія".

У столиці Македонії Скоп'є кілька тисяч людей вийшли увечері 27 лютого на вулиці на знак протесту проти можливого перейменування країни, ініційованого Грецією. Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Протест організував Всесвітній македонський конгрес і кілька інших організацій. Вони звинуватили і уряд прем'єр-міністра Зорана Заєва, а також головну опозиційну націоналістичну партію VMRO-DPMNE в зраді національних інтересів Македонії. Політичні партії, в тому числі VMRO-DPMNE, заявили, що не мають жодного відношення до протесту", - йдеться в повідомленні.

Протестувальники вимагали припинити переговори з Грецією і вигукували "Хай живе Македонія".

Нагадаємо, Македонія веде з Грецією багаторічну суперечку щодо назви країни. Наразі Афіни блокують євроатлантичні устремління македонців, оскільки, на думку греків, Македонія привласнила собі ім'я одного з північних регіонів Греції.

Розгляд цієї суперечки дасть поштовх перспективам Македонії вступу в Євросоюз і НАТО.

Зазначимо, що в Греції сусідню країну називають виключно Скоп'є (назва македонської столиці) або Колишня Югославська Республіка Македонія.

Напередодні прем'єр-міністр Македонії Зоран Заєв озвучив чотири варіанти нової назви країни. Він висловив переконаність в тому, що Греція буде задоволена будь-яким із запропонованих варіантів.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp