Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В УжНУ відкрили нову спеціальність

1 березня 2018 р., 14:00

Тепер можна здобути фах "Культорологія"

На базі історичного факультету Ужгородського національного університету відкрили нову спеціальність – «Культурологія».Як розповіла заступник декана факультету історії та міжнародних відносин ДВНЗ «УЖНУ» Надія Керецман, ідея створити кафедру культурології виникла в колишнього ректора Володимира Сливки.

Далі її розвивали викладачі саме історичного факультету.

Як повідомила Надія Керецман, студенти спеціальності «Культурологія» вивчатимуть загальну теорію мистецтва, культуру повсякдення, культури різних епох, реконструкцію та реставрацію культурної спадщини, історію кіно, телебачення, музики та літератури. Також їх навчатимуть тонкощам експозиційної діяльності, менеджменту культури та іншим фаховим дисциплінам.

Навчальна програма зорієнтована на здобуття конкретних вмінь та навичок у роботі з культурним матеріалом.

«З одного боку ми чекаємо молодих людей – випускників шкіл, з іншого боку – спеціалістів, які працюють у певній сфері, але не має фахової освіти і хоче її здобути», - зазначив кандидат історичних наук Володимир Гуцул.

Студенти проходитимуть практику в музеях, школах, навчатимуться екскурсійній майстерності. Окрім того, протягом навчання студенти вивчатимуть світові та регіональні іноземні мови, також вони зможуть проходити практику закордоном.

Бакалавр культурології зможе працювати у сфері культури, науки, державного управління, журналістики.

Для вступу абітурієнти повинні подати заяву в електронній формі та здати ЗНО з наступних дисциплін: «Історія України», «Українська мова та література» та «Іноземна мова» або «Географія» за вибором. Ліцензія на навчання складає 40 місць на стаціонарне навчання і 20 на заочну форму навчання.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp