Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Через тиждень активісти влаштують голові Перечинського райсуду жорстокий дерибан (ВІДЕО)

22 липня 2014 р., 19:01

Якщо той не напише заяву на звільнення.

Сьогодні, 22 липня, на Закарпатті активісти пікетували Перечинський райсуд. Таким чином люди закликали піти у відставку голову суду Віктора Амаровича, який 9 липня, перебуваючи у стані алкогольного сп‘яніння, скоїв смертельне ДТП неподалік Ужгорода.

Представники громадськості пікетували райсуд, зустрілися із керівником району та навіть на кілька хвилин перекрили дорогу, щоб привернути увагу перечинців до того, що, якщо не діяти, правосуддям у районі займатиметься убивця. Оскільки процедура притягнення до відповідальності суддів є дуже ускладненою – навіть видати повідомлення про підозру може тільки Генеральна прокуратура, а ув’язнити дозволить лише Верховна рада, небайдужі закарпатці зібралися під Перечинським райсудом з вимогою – нехай Амарович піде у відставку добровільно.

«Для того, щоб суддю притягнути до відповідальності, має пройти дуже довгий процес, адже у нього недоторканність. Вища рада юстиції, парламент й інші інстанції повинні надати свої дозволи. Ми не будемо цього чекати і не будемо цього терпіти», – обурюється громадський діяч Юрій Світлик.

Оскільки наразі Амарович перебуває на лікарняному, пікетувальники залишили в суді заяву з вимогою відставки служителя Феміди. Якщо ж відставки не буде, через тиждень активісти зберуться знову. Діяти обіцяють уже жорсткіше.

Нагадаємо, голова Перечинського районного суду, 9 липня скоїв смертельне ДТП неподалік Ужгорода. Він вилетів своєю автівкою на зустрічну смугу, де протаранив автомобіль, водій якого загинув. Відтак суддю освідчили в наркодиспансері. Експертиза показала значне алкогольне сп’яніння.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp