Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Бойовики почали робити з місцевого населення смертників

23 липня 2014 р., 11:27

Нещасний чоловік не знав, що його машина була перетворена на бомбу, а його самого використовували всліпу.

Бойовики терористичних організацій ДНР і ЛНР почали "всліпу" використовувати місцеве населення як смертників.

Про це застерігає на свой сторінці у соцмережі Фейсбук журналіст Юрій Бутусов.

"До уваги військовослужбовців на блок-постах! Деталі та висновки щодо нової тактики нападу терористів на блок-пост у Кам'янки. Теракт скоїв не самогубець, а місцевий таксист, якому в машину терористи заклали бомбу. Це уточнення інформації РНБО і Д.Тимчука", - констатує Бутусов.

Усі обставини теракту, які вдалося з'ясувати за свідченнями очевидця, підводять саме до такого висновку, розмірковує журналіст.

"На блок-пост заїхав мікроавтобус. За кермом перебував чоловік середніх років. Очевидець, який дивом вижив, не вважає, що це був самогубець. Боєць заявляє, що це був місцевий житель, у машину якого терористи заклали потужний заряд - до 30 кілограмів тротилу - і встановили радіопідривач. Водій поводився спокійно. Швидше за все, це був таксист (особа встановлюється), якого попросили перевезти коробки з вантажем. Нещасний чоловік не знав, що його машина була перетворена на бомбу, а його самого використовували всліпу. Бомбу, швидше за все, підірвали дистанційно", - пише Бутусов.

Нагадаємо, вибух мікроавтобуса, що був буквально напханий вибухівкою, стався в ніч на вівторок, 22 липня, біля населеного пункту Кам'янка. Загинули троє військовослужбовців. Попередньо розглядається версія, що автівкою керував терорист-смертник.

Терористи, які під орудою російських ватажків на Донбасі спершу захопили Слов'янськ, з самого початку використовували мирне населення як "живий щит", вбиваючи українських військовослужбовців з-за спин жінок та дітей. Експерти зазначали, що підступну тактику бойовики запозичили на російсько-чеченських війнах.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp