Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Маріанна Кляп попросила закарпатські вузи не турбувати МОН України

23 липня 2014 р., 12:23

І не порушувати правил вступної кампанії, якщо ті не хочуть залишитись без ліцензії.

Як поінформувала директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА Маріанна Кляп, цьогоріч вчасно доведено державне замовлення та в повному форматі запроваджено Єдину державну електронну базу з питань освіти (ЄДЕБО), а вступники активно користуються системою «Конкурс» та подають електронні заяви. 

За словами Маріанни Іванівни, головним завданням цьогорічної вступної кампанії є - забезпечення прозорості та повне дотримання прав абітурієнтів. Також виши мають дотримуватись правил прийому, єдиних вимог з організації та проведення вступної кампанії, незалежно від статусу, підпорядкованості чи форми власності, а також достовірно та своєчасно подавати статистичну звітність. «За цими критеріями й буде оцінюватися робота кожного вищого навчального закладу», - підкреслила Маріанна Кляп. 

Вона також наголосила, що університетам ні в якому разі не можна допустити здійснення прийому без ліцензій або перевищувати ліцензований обсяг. Також не можна зараховувати студентів технікумів та коледжів, освіта яких не відповідає напряму подальшого навчання та прийом на пільгових умовах без відповідних підстав. «У разі, якщо такі порушення будуть зафіксовані у вищих навчальних закладах Закарпаття, Міністерство освіти та науки має право приймати рішення щодо відповідності роботи таких закладів державним вимогам у галузі вищої освіти. Високий рівень підготовки випускників, їх затребуваність на сучасному ринку праці – це найвищий рівень реклами кожного вищого навчального закладу, його керівників та викладацького складу», - підкреслила директор Департаменту освіти та науки облдержадміністрації. 

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp