Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як Закарпатці бережуть оселі від "непроханих гостей" (ВІДЕО)

9 березня 2018 р., 12:35

Краян про це запитали

«Поки хустяни гуляли на весіллях, з їх будинку виносили пожитки та заощадження... В Ужгороді домушники обікрали квартиру на 100 тисяч гривень... У Чопі квартирні крадії винесли з будинку місцевого жителя побутову техніку…» - такі інформаційні повідомлення чи не щодня читають у ЗМІ жителі Закарпаття. На жаль, квартирна крадіжка - найбільш розповсюджений вид злочину.

Журналісти телеканалу «М-студіо» вирішили з'ясувати у краян, до яких методів вони вдаються заради захисту своєї оселі? Спілкувалися із жителями обласного центру Закарпаття - питали, наскільки вони дорожать безпекою своїх домівок.



- Та важко зараз вберегтись. Ну, але елементарно - треба закривати всі двері, - говорить Володимир.

- В першу чергу, не потрібно про це думати, бо людина отримує те, про що думає. Якщо каже: я не хочу щоб мене пограбували – сто відсотків пограбують… - Такою думкою поділився Андрій.

- У нас замок у під'їзді - кодовий. Ми намагаємось закривати всі вікна, всі двері і нікого не повідомляти, коли кудись від’їжджаємо, - розповіла Сніжанна.

- Нема що красти, що там красти. Нема нічого… Про крадіжки майнові знаю, чую багато, але, слава Богу, обходить. А крадуть свої, чужий не прийде, не вкраде, - стверджує Олексій.

На жаль, практика показує, що громадяни здебільшого вчаться на своїх помилках. Тому питанням безпеки осель переймаються не так, як належить. Натомість поліцейські охорони Закарпаття радять подбати про безпеку свого помешкання завчасно!

Найбільший відсоток майнових злочинів припадає на сезон відпусток. Та чекати літа не варто. Краще заздалегідь захистити оселю. Надійні, а ще краще подвійні двері, багато замків, укріплені вікна… Але найкращий метод – сигналізація. Більше про методи охорони помешкання дивіться у відеосюжеті ТРК «М-студіо»:



А Управління поліції охорони в Закарпатській області нагадує: з 1 березня в Україні стартувала весняна соціальна акція «Квартира під охорону 2018». До 17 березня всі, хто забажає облаштувати свою оселю охоронним обладнанням поліції охорони, зможуть зробити це із 50% знижкою на монтажні та пусконалагоджувальні роботи.

Детальніше - звертайтесь за телефонами операторів мобільного зв'язку (дзвінки здійснюються згідно тарифів операторів):

0-970-502-220 – для абонентів оператора Київстар

0-730-502-220 – для абонентів оператора Лайф

0-990-502-220 – для абонентів МТС

Номер «гарячої» лінії поліції охорони – 0-800-502-220 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів на території усієї України).






Управління поліції охоронив Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp