Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді "зіткнулися" активісти (ФОТО)

13 березня 2018 р., 08:16

Так закінчився 12 день березня


Вчора близько 17 години в Ужгороді на вул. Ф.Ракоці сталася "надзвичайна" подія. На вході до кав’ярні зіткнулися дві групи активістів. Близько двадцяти прихильників націоналістичного руху "Карпатська січ" (звісно ж переважно – зі звично прихованими обличчями) встряли у гарячу суперечку з представниками т.з. "Сили народного контролю" – Ларисою Ступак, Олександром Пересоляком, Іваном Данацком та їхніми соратниками.

У соцмережах відразу з’явилися перші фотографії та коментарі. Лідер "КС" Тарас Деяк виклав отаке фото з підписом "Лавочка прикривається".

Потім представники іншої сторони – користувач ФБ Настя Бачинська оприлюднила наступне: "Усім апологетам ГО "Карпатська Січ" хочу сказати, що шановані Вами нібито патріоти заблокували виходи з кафе напроти обласної поліції і почали масові безпорядки, перебувають у перезбудженому стані і кидаються на людей з криками і прокляттями. Гарне лице патріотичної організації. Не забудьте з ними промарширувати "чорною ходою".

Другий учасник подій, Олександр Пересоляк оприлюднив на своїй сторінці жахаючі подробиці: "Тільки що керівник Карпатської січі Тарас Деяк та "лідер” Атовців Микола Марчишак зі 30 своїми бандитами спричинили перед УВД на мене напад із нанесенням тілесних ушкоджень. Це хуліганство було спричинено перед працівниками поліції та перед УВД. В Ужгороді стає небезпечно. Зараз у міськвідділі пишу заяву".

Враховуючи те, що все відбувалося навпроти входу до будівлі Управління Націоональної поліції в Закарпатській області, подія викликала неабияку цікавість у читачів та преси. Наш кореспондент прибув на місце хвилин за 15, але навіть цього часу виявилося достатньо, щоб... не застати майже нічого. Біля головної поліцейської будівлі стояли дві групи патрульних, а в самій кав’ярні, окрім копів, спокійно спостерігали за ситуацією декілька людей з "групи підтримки", яких часто можна бачити під час акцій разом з Л.Ступак, О.Пересоляком та ін.

Коментарі більшість присутніх давала неохоче. Проте зі слів патрульних, що чергували на місці подій, дві групи активістів "занадто гучно висловлювали свою громадську позицію".

– Чи були під час сутички постраждалі, чи нанесли комусь тілесні ушкодження?

– Ні.

– Чи був в результаті хтось затриманий?

– Ні, для затримання не було підстав. Ми слідкували за подіями, розмова була занадто нервовою, але дій, що можуть кваліфікуватися як порушення громадського порядку, не скоювалось.

Один з патрульних додав також:

– Думаю, це не остання їхня сутичка. Єдине дратує – що нам доводиться постійно відволікатися від справ, ставати поміж ними, щоб не побилися.

Схоже, правоохоронець має рацію, і враховуючи бурну активність останнього часу з обох сторін – "далі буде".

P.S. Коли матеріал був готовий, надійшла інформація (неперевірена!), що Ларису Ступак забрала карета швидкої допомоги з попереднім діагнозом "гіпертонічний криз". Про побиття мови не йшло.

Ян Гострич для Uzhgorod.in

Фото - Тарас Деяк


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp